Εκπαίδευση στον έλεγχο των λοιμωδών νοσημάτων από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και τον ΕΟΔΥ

Εκπαίδευση στον έλεγχο των λοιμωδών νοσημάτων από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και τον ΕΟΔΥ

Δράση ενημέρωσης – εκπαίδευσης σε ζητήματα πρόληψης, ελέγχου και θεραπείας λοιμωδών νοσημάτων στους ανθρώπους που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών, υλοποιήθηκε από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και τον ΕΟΔΥ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «αποτελεί σημαντική προτεραιότητα σε επίπεδο πολιτικής και πρακτικής στο πεδίο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Για να ενισχύσει προς την κατεύθυνση αυτή τις παρεμβάσεις μείωσης

Δράση ενημέρωσης – εκπαίδευσης σε ζητήματα πρόληψης, ελέγχου και θεραπείας λοιμωδών νοσημάτων στους ανθρώπους που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών, υλοποιήθηκε από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και τον ΕΟΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «αποτελεί σημαντική προτεραιότητα σε επίπεδο πολιτικής και πρακτικής στο πεδίο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Για να ενισχύσει προς την κατεύθυνση αυτή τις παρεμβάσεις μείωσης της βλάβης που υλοποιεί, ομάδα εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ είχε πρόσφατα την ευκαιρία να παρακολουθήσει σχετική εκπαίδευση από τον ΕΟΔΥ.

Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ προς τη Διεύθυνση Πρόληψης & Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του προγράμματος διήμερο σεμινάριο που αφορούσε:

τη διαδικασία ανίχνευσης με rapid test των λοιμώξεων HΙV, HCV (ηπατίτιδα C) και σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων,
τεχνικές συμβουλευτικής των εξαρτημένων γύρω από τα λοιμώδη νοσήματα,
τη διασύνδεση των εξαρτημένων με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων δημόσιων νοσοκομείων.
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ υποστηρίζει στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ανθρώπους με εξάρτηση από τα ναρκωτικά, μέσω παρεμβάσεων street-work και χώρου άμεσης πρόσβασης (στέκι) για ενεργούς χρήστες/τριες».

Πηγή φωτο: ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν