Ροή ειδήσεων

Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες στη Σαμοθράκη

Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες στη Σαμοθράκη

Από τo ορεινό Βουργαρέλι Άρτας στη Σχοινούσα των μικρών Κυκλάδων και από τη Σχοινούσα στη Σαμοθράκη. Εκεί, στο Θρακικό Πέλαγος, στο νησί του Αιόλου κατά τη μυθολογία, θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) για δεύτερη φορά.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ΥγείαςΚινητές Ιατρικές Μονάδες έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων -ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, δωρεάν– σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, σύμφωνα πάντα με τα νεότερα και σύγχρονα πρότυπα από το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό των ΚΙΜ.

Η ομάδα αποτελούμενη από ιατρούς 9 ειδικοτήτων, έχοντας στη διάθεσή της υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, πάρα τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους κατοίκους της Σαμοθράκης, έχοντας ως βάση το Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020. Ώρες: 09:00πμ – 17:00μμ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, ογδόντα δύο (82) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Πηγή ΕΡΤ

Φωτογραφία:  mmu.gr

www.ert.gr

Check Also

Είναι κάθε ιστός αράχνης μοναδικός;

Οι ιστοί αράχνης είναι εκπληκτικά πολύπλοκες κατασκευές και αποτελούν ένα θαύμα της μηχανικής. Ωστόσο, η …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *