ΕΕ: Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με Ευρωπαίους ηγέτες

ΕΕ: Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με Ευρωπαίους ηγέτες

Απόψε, η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν, συμμετείχε σε ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι  Ντούντα, τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ  Μισέλ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Απόψε, η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν, συμμετείχε σε ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι  Ντούντα, τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ  Μισέλ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στον συντονισμό της συλλογικής αντίδρασης στην επιθετική συμπεριφορά  της Ρωσίας όσον αφορά την Ουκρανία. Οι ηγέτες μοιράστηκαν την αξιολόγηση σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Επιθυμούν να επιτύχει η διπλωματία, αλλά προχωρούν σε προετοιμασίες για όλα τα ενδεχόμενα.

Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν,  επιβεβαίωσε εκ νέου την ισχυρή στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει τη σημερινή ανακοίνωση ενός νέου πακέτου στήριξης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή δέσμης έκτακτης χρηματοδοτικής συνδρομής και 120 εκατομμυρίων ευρώ σε πρόσθετες επιχορηγήσεις.

Επιτροπή και η ΕΥΕΔ, εργάζονται για ένα ευρύ φάσμα τομεακών και μεμονωμένων κυρώσεων σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Επιπλέον, η Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη μέλη και τους συμμάχους για την ετοιμότητα, στους τομείς της ενέργειας και της κυβερνοασφάλειας.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Βρυξέλλες

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν