Ροή ειδήσεων

Εγκαινιάστηκε ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο – Γώγος: ‘Ο,τι συμβεί μπορούμε πλέον να το αντιμετωπίσουμε

Εγκαινιάστηκε ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο – Γώγος: ‘Ο,τι συμβεί μπορούμε πλέον να το αντιμετωπίσουμε

Δεύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων, για περιπτώσεις λοιμώξεων από την CoViD-19, λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα, καθώς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου εγκαινίασε ΜΕΘ για παιδιά ηλικίας έως 16 ετών.

Η μονάδα λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον φιλοξενεί και την μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά. Ο Χαράλαμπος Γώγος, λοιμωξιολόγος, μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ για τις περιπτώσεις μολύνσεων από την CoViD-19 σε παιδιά. «Υπάρχουν παιδιά θετικά αλλά δεν χρειάστηκε, μέχρι στιγμής, να νοσηλευτούν στην περιοχή μας και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ, ούτε να διασωληνωθούν. Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις παιδιών που χαρακτηρίζονται ως ύποπτα για CoViD-19, γιατί αυτή τη στιγμή οι λοιμώξεις του αναπνευστικού που χρειάζονται υποστήριξη θεωρούνται πάντα ύποπτες. Υπάρχουν περιστατικά που εγκαινίασαν την μονάδα γιατί νοσηλεύτηκαν ως ύποπτα και είχαμε πολύ καλή εξέλιξη, όλα τα παιδιά πήγαν καλά, επιβίωσαν. Επομένως υπήρξε νοσηλεία υπόπτων περιστατικών, θα δούμε αν χρειαστεί και επιβεβαιωμένων».

Ο κ. Γώγος επανέλαβε ότι αν και σπάνιο και τα παιδιά νοσούν, όμως «πλέον είμαστε σίγουροι πως ό,τι κι αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Η μονάδα Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου λειτουργεί σε αρκετά υψηλό επίπεδο, και θεωρείται μία από τις καλύτερες μονάδες της χώρας.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν γιατροί και πολιτεία είναι τα επικείμενα κρούσματα που θα προκύψουν με το άνοιγμα του σχολείου. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα είναι γνωστός, ο τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί το κρούσμα είναι άγνωστος, για αυτό είναι τόσο σημαντική η λειτουργία μονάδων εντατικής θεραπείας, και ειδικότερα όσο αφορά την θεραπεία παιδιών.

www.ert.gr

Check Also

Mobile World Congress 2021: Συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρίες και Οργανισμοί από τον χώρο της καινοτομίας

«Επιστρέφει» φέτος δυναμικά, η Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *