«Είναι απίστευτα συγκινητικό», δηλώνει ο Μασκ για την επίσκεψή του στο Άουσβιτς

«Είναι απίστευτα συγκινητικό», δηλώνει ο Μασκ για την επίσκεψή του στο Άουσβιτς

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ έκανε σήμερα μια «απίστευτα συγκινητική» επίσκεψη στον χώρο του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, λίγες εβδομάδες μετά τη θύελλα που προκάλεσε μεταφέροντας σχόλια που ανήκουν στη σφαίρα της συνωμοσίας και του αντισημιτισμού. Η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση (EJA) δήλωσε ότι ο Μασκ κατέθεσε στεφάνι και παρέστη σε επιμνημόσυνη τελετή κατά τη διάρκεια

Elon Musk visits Auschwitz II-Birkenau in Brzezinka

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ έκανε σήμερα μια «απίστευτα συγκινητική» επίσκεψη στον χώρο του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, λίγες εβδομάδες μετά τη θύελλα που προκάλεσε μεταφέροντας σχόλια που ανήκουν στη σφαίρα της συνωμοσίας και του αντισημιτισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση (EJA) δήλωσε ότι ο Μασκ κατέθεσε στεφάνι και παρέστη σε επιμνημόσυνη τελετή κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψης στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου μαζί με τον πρόεδρο της EJA, Ραβίνο Μεναχέμ Μαργκολίν.

Φωτογραφίες έδειχναν τον Μασκ να επισκέπτεται τον χώρο, με τον γιο του στους ώμους του.

«Ήταν απίστευτα συγκινητικό, βαθιά θλιβερό και τραγικό που άνθρωποι μπόρεσαν να τα κάνουν αυτά σε άλλους ανθρώπους… Αυτά σου αγγίζουν την καρδιά ακόμα περισσότερο όταν τα βλέπεις ο ίδιος, από κοντά», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε η EJA στη γειτονική πόλη της Κρακοβίας, στη νότια Πολωνία.

Το Νοέμβριο, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τον Μασκ για «άθλια προώθηση του αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους», όταν ο δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε «απολύτως αληθή» στην πλατφόρμα X, μια δημοσίευση που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ενθάρρυναν το «μίσος εναντίον των λευκών».

Η δήλωση του Μασκ προκάλεσε χιονοστιβάδα αποχωρήσεων μεγάλων διαφημιστών από την πλατφόρμα Χ. Ο δισεκατομμυριούχος αργότερα ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό που αποκάλεσε «τη χειρότερη, πιο ηλίθια ανάρτηση που έχω κάνει ποτέ». Είπε ότι η παρατήρησή του παρερμηνεύτηκε και προσπάθησε να διευκρινίσει σε επόμενα μηνύματά του.

Μετά την αντιπαράθεση, ο ιδρυτής της SpaceX επισκέφθηκε το Ισραήλ, και δήλωσε ότι το ταξίδι είχε προγραμματιστεί νωρίτερα και δεν ήταν μια «περιοδεία συγγνώμης».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ του είπε τότε ότι είχε «έναν πολύ μεγάλο ρόλο να παίξει» στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και ο Ίλον Μασκ συναντήθηκαν στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις απέναντι στην αστρονομική αύξηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη», δήλωσε η EJA, σύμφωνα με την οποία αυτή η «ανησυχητική τάση» έχει ενταθεί μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos