ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ

Απόλυτα επιτυχημένα για καταναλώτρια κατέληξε η διαχείριση της υπόθεσης που ανέλαβε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας η οποία αφορούσε το αν το ποσό που κατέβαλε σε Κέντρο δια Βίου Μάθησης για εξέταστρα, έπρεπε να επιστραφεί ή όχι, στην περίπτωση καταγγελίας της σχετικής συμφωνίας από την καταναλώτρια.
Συγκεκριμένα η καταναλώτρια είχε συμμετάσχει σε ένα από τα προγράμματα τηλεκατάρτισης που αυτό παρείχε, με 100% έκπτωση στο κόστος των διδάκτρων, επιβαρυνόμενου τελικώς μόνο του κόστους για τα εξέταστρα. Η καταναλώτρια προκατέβαλε έναντι των εξετάστρων το ποσό που της ζητήθηκε . Επειδή όμως η καταναλώτρια υπαναχώρησε από τη σύμβαση, λόγω μη ικανοποίησής της από το πρόγραμμα, αξίωσε την προκαταβολή Το ΚΔΒΜ αρνήθηκε την καταβολή με την αιτιολογία ότι το ποσό αυτό που αντιστοιχούσε στην προκαταβολή εξετάστρων και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση υπαναχώρησης από τον εκπαιδευόμενο, ως μέρος μιας συνολικής προσφοράς. Τελικά η πολίτης δικαιώθηκε και είναι απόλυτα θετικό .

Check Also

Την Τετάρτη οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας Envolve – «Το ανθρώπινο κεφάλαιο, συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας» (video)

Στις επερχόμενες βραβεύσεις του Οργανισμού επιχειρηματικότητας Envolve αναφέρθηκε ο πρόεδρος του φορέα Τζιμ Αθανασόπουλος, μιλώντας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *