Διαδοχικά κλιματικά ρεκόρ: Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών – Ρεκόρ υπερθέρμανσης και στη θάλασσα

Διαδοχικά κλιματικά ρεκόρ: Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών – Ρεκόρ υπερθέρμανσης και στη θάλασσα

Ο φετινός Οκτώβριος είναι ο 5ος στη σειρά μήνας, θερμότερος όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στατιστικά, που δημοσίευσε το πρόγραμμα Κοπέρνικος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τρέχον έτος -συνολικά- θα καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ υπερθέρμανσης. Ήταν ο θερμότερος Οκτώβριος όλων των εποχών. Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 15,3 βαθμούς Κελσίου. Είναι παγκόσμια

ilios-768x337

Ο φετινός Οκτώβριος είναι ο 5ος στη σειρά μήνας, θερμότερος όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στατιστικά, που δημοσίευσε το πρόγραμμα Κοπέρνικος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τρέχον έτος -συνολικά- θα καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ υπερθέρμανσης.

Ήταν ο θερμότερος Οκτώβριος όλων των εποχών. Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 15,3 βαθμούς Κελσίου. Είναι παγκόσμια θερμοκρασία αυτή στη Μεσόγειο όμως ήταν αρκετά υψηλότερη. Στην Ελλάδα ήταν κάπου 18,9 βαθμοί Κελσίου.

Στα στατιστικά όλων των Οκτωβρίων από το 1940, ο φετινός Οκτώβριος είναι κατά 0, 85 πιο θερμός.

Από εκεί και πέρα 0,40 βαθμούς θερμότερος από τον θερμότερο προηγούμενο Οκτώβριο του 2019.

1,43 βαθμούς θερμότερος από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις στην προβιομηχανική εποχή (1850).

Όλη η χρονιά, ΤΟ 2023, είναι σε τροχιά για να είναι η θερμότερη χρονιά, γιατί τα στατιστικά από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα δυστυχώς αυτό δείχνουν.

Παράλληλα υπάρχει και άλλο μεγάλο πρόβλημα που είναι οι καύσωνες της θάλασσας. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία των θαλασσών αυτή διαμορφώνεται στους 20,79 βαθμούς Κελσίου τον Οκτώβριο του 2023. Μεγάλη διαφορά από τον Οκτώβριο του 2022.

Όλα αυτά δείχνουν πως βρισκόμαστε σε κατάσταση θερμοκρασιακής ανωμαλίας, κλιματικής κρίσης και γι΄αυτό ο Κοπέρνικος λέει πως θα πρέπει γρήγορα να ληφθούν μέτρα με την απόσυρση ορυκτών καυσίμων και γενικά ότι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η επιτάχυνση.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos