Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η Νεα Δημοκρατία ξεκάθαρα δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση Metron Analysis:  Πρώτη η Νεα Δημοκρατία ξεκάθαρα δεύτερος ο  ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Περίπου το ιδιο παραμένει το πολιτικό σκηνικό με τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, να εξακολουθεί να είναι διψήφια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τρίτης (28.5.24). Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της

Περίπου το ιδιο παραμένει το πολιτικό σκηνικό με τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, να εξακολουθεί να είναι διψήφια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τρίτης (28.5.24).

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis ενόψει των ευρωεκλογών, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ανεβαίνει στις 15,3 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,9%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 10,5%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 6%, η Νίκη 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, το ΜέΡΑ25 2,7%, η Νέα Αριστερά 2,5%, η Φωνή Λογικής 2% και οι Δημοκράτες 1,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,3%, η Νίκη 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 2,4%, ο Κόσμος 1%, οι Δημοκράτες 2,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Την ίδια ώρα οι συσπειρώσεις των κομμάτων δεν είναι στα πιο υψηλά επίπεδα. Η ΝΔ είναι στο 66,3%, βλέποντας στις διαρροές προς τα δεξιά, κυρίως προς την Ελληνική Λύση να προστίθενται και αυτές προς τη Φωνή της Λογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 59% εξακολουθεί να έχει προφανώς τις διαρροές και προς τη Νέα Αριστερά και προς το ΠΑΣΟΚ και προς το ΚΚΕ αλλά προς το ΜέΡΑ25. Το ΠΑΣΟΚ έχει την υψηλότερη συσπείρωση με 72,9%, όμως και εδώ υπάρχουν διάφορες διαρροές.

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos