Ροή ειδήσεων

Δημοσίευμα αναφέρει ότι Τούρκοι εκπροσωπούν το καρτέλ Sinaloa .

 

Η Ισπανική εφημερίδα el pais δημοσίευσε ένα άρθρο- έρευνα για την Τουρκία, σαν σταυροδρόμι ναρκωτικών .
Όλες σχεδόν οι σοβαρές διώξεις ναρκωτικών το έκαναν « ευαγγέλιο» κυρίως λογω των περιστατικών που περιγράφει. Το κείμενο έλεγε μεταξύ άλλων ,
«Στις 16 Ιουνίου οι υπάλληλοι των Τελωνείων του λιμανιού της Mersin στο νότο της Τουρκίας, διέταξαν να γίνει έλεγχος στα container ενός εμπορικού πλοίου που προερχόταν από τον Ισημερινό.
Το σκάνερ εντόπισε ύποπτες εικόνες και τα σκυλιά της αστυνομίας το επιβεβαίωσαν.
Μεταξύ των φορτίων με μπανάνες βρέθηκαν 1.300 κιλά κοκαΐνης, η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Τουρκία.
7 ημέρες μετά στο ίδιο λιμάνι εντοπίστηκε και πάλι σε άλλο container με μπανάνες από τον Ισημερινό και 463 κιλά κουλαίνεις.
Το όνομα της Τουρκίας άρχισε να ηχεί ισχυρά στην διαδρομές της κοκαΐνης, καθώς εκεί προορίζονταν οι 4,9 τόνοι που κατασχέθηκαν πέρυσι στο λιμάνι της Κολομβίας την Buenaventura, των πάνω από 1.000 κιλα που εντοπίστηκαν πέρυσι στο λιμάνι του Παναμά Cristóbal όπως και άλλα 500 κιλά σε πλοίο που έμπαινε στην διώρυγα του Παναμά τον Μάιο.
Η Τουρκία πάντα ήταν ένα σημείο κλειδί στους δρόμους των ναρκωτικών.
Η Europol επιβεβαιώνει ότι η τουρκική μαφία έχει αρχίσει να εμπλέκεται στην διακίνηση της κοκαΐνης απευθείας από την Λατινική Αμερική, τόσο με προορισμό την Τουρκία όσο και για να την διανείμει εξ ονόματος άλλων οργανώσεων:
Όμως ποιοι είναι οι αντιπρόσωποι της τουρκικής μαφίας στην Λατινική Αμερική;
Ο πρώτος που μίλησε δημόσια για τις επαφές Τουρκίας και του καρτέλ Sinaloa είναι ο Edgardo Buscaglia, ακαδημαϊκός του Columbia University και σύμβουλος κυβερνήσεων στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
Ελπίζουμε όταν θα καταλάβει η Ευρωπαϊκή νομενκλατούρα, σε ποια μονοπάτια διολισθαίνει η Τουρκία του Ερντογαν , να μην είναι τα πράγματα στο απροχώρητο, για την ίδια την Ευρώπη …


Πηγή

Check Also

Pfizer: Μεγάλης κλίμακας δοκιμή δείχνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για παιδιά 5-11 ετών

Η Pfizer και η BioNTech ανέφεραν ότι το εμβόλιό τους για την Covid-19 είναι ασφαλές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *