Δημήτρης Βερβεσός: Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ

Δημήτρης Βερβεσός: Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ

Την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ανακοινώνει την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ο νυν πρόεδρος Δημ. Βερβεσός. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου αναμένεται να γίνει και παρουσίαση των πεπραγμένων της θητείας. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Βερβεσός:

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ, ο Δημ. Βερβεσός

Την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ανακοινώνει την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ο νυν πρόεδρος Δημ. Βερβεσός. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου αναμένεται να γίνει και παρουσίαση των πεπραγμένων της θητείας.

Βερβεσός: 27/9 ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ΔΣΑ

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Βερβεσός:

“Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας θητείας, κατά τη διάρκεια της οποίας η άσκηση του λειτουργήματός μας επηρεάστηκε καταλυτικά από το πρωτόγνωρο καθεστώς πανδημικής κρίσης που βιώσαμε. Μέσα σε αυτή την τόσο δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, με όλες τις δυνάμεις μας.

▪Παρ’ όλες αυτες τις αντιξοότητες, τα κεκτημένα της θητείας αυτής για το Σύλλογό μας και τη δικηγορία είναι σημαντικά:

☑ Η καθιέρωση και επέκταση της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (ψηφιακές υπογραφές, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ψηφιακά πιστοποιητικά, παρακολούθηση ροής μήνυσης, απομακρυσμένος έλεγχος τίτλων),η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης (ένορκες βεβαιώσεις, πιστοποιητικά ακινήτων, συμμετοχή στην έκδοση συντάξεων, συνεργειες με το Κτηματολόγιο,κλπ) συμβάλλουν στην αναβάθμιση του λειτουργήματός μας.

☑ Σημαντικές αλλαγές έγιναν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστως με αποτέλεσμα να αμβλυνθεί η συνολική επιβάρυνση, ενός επί μακρόν χειμαζόμενου κλάδου

☑ Δώσαμε αταλάντευτα τη μάχη της καθημερινότητας, στα «μικρά» και τα «μεγάλα», ώστε κανείς δικηγόρος να μην αισθάνεται μόνος, στην υπερπροσπάθεια που καλείται να καταβάλλει (Βρεφονηπιακός Σταθμός, Συνεργάτες ΔΣΑ, Ωράρια δικηγόρων στις Δημόσιες Υπηρεσίες, χορήγηση εξοπλισμού στα Δικαστήρια κλπ).

☑ Επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε την επάνοδο στην πλήρη λειτουργία της Δικαιοσύνης, μετά την πρώτη φάση της κρισης και κρατήσαμε ανοικτά τα Δικαστήρια στη δεύτερη διεκδικωντας όρους υγειονομικής και δικονομικής ασφάλειας.

☑ Σταθήκαμε τέλος, στην πρώτη γραμμή στους αγώνες για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου(αυτόφωρη διαδικασία για δικηγόρους, αστυνομική βία, παρεμβάσεις για ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης κλπ), αλλά και τα εθνικά μας θέματα, αναβαθμίζοντας το θεσμικό κύρος και τον κοινωνικό ρόλο του κλάδου (Ορεστιάδα, Καστελόριζο, Άστρος).

▪Με ορατή πλέον την πιθανή έξοδο από την κρίση, χρειαζόμαστε ισχυρή ώθηση προς τα εμπρός. Με εμπειρία, γνώση, επιμονή και συνέπεια, να αξιοποιήσουμε όσα πετύχαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω τη θέση μας. Για να φτάσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκεί που αξίζει, και η δικηγορία να γίνει αντάξια των προσδοκιών όλων μας.

🔶 ΣΥΝΕΧΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !” Βερβεσός: 27/9 ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ΔΣΑ

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν