«Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε ένα μέτρο ουκρανικής γης χωρίς μάχη»

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε ένα μέτρο ουκρανικής γης χωρίς μάχη»

Ο στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στο Sky News ότι οι δυνάμεις του είναι «έτοιμες και ικανές και δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε ένα μέτρο ουκρανικής γης χωρίς μάχη». Υπολογίζει ότι ο σημερινός αριθμός των Ρώσων στρατιωτών γύρω από τα σύνορα της χώρας του είναι περίπου 120.000. Μια πλήρης εισβολή στην Ουκρανία δεν θα ήταν μια «βόλτα

Ο στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στο Sky News ότι οι δυνάμεις του είναι «έτοιμες και ικανές και δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε ένα μέτρο ουκρανικής γης χωρίς μάχη». Υπολογίζει ότι ο σημερινός αριθμός των Ρώσων στρατιωτών γύρω από τα σύνορα της χώρας του είναι περίπου 120.000.

Μια πλήρης εισβολή στην Ουκρανία δεν θα ήταν μια «βόλτα στο πάρκο» για τη Ρωσία, επειδή τα ουκρανικά στρατεύματα θα πολεμήσουν για κάθε μέτρο, προειδοποίησε ο διοικητής όλων των χερσαίων δυνάμεων.

Ο στρατηγός Oleksandr Syrskyi είπε ότι οι στρατιώτες του ξεκινούν έναν γύρο στρατιωτικών ασκήσεων στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη, σύμμαχο της Μόσχας, Λευκορωσία, όπου στην άλλη πλευρά οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μαζική κοινή άσκηση με τα λευκορωσικά στρατεύματα.

Ο 56χρονος Ουκρανός στρατηγός πρόσθεσε ότι το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό θα πραγματοποιήσει επίσης εκπαίδευση στο νότο.

Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τη δοκιμή νέων όπλων που παραλήφθηκαν πρόσφατα από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και την εξάσκηση στον τρόπο αντιμετώπισης αεροπορικών επιθέσεων.

Είναι μέρος των προσπαθειών να αποτραπεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από το να διατάξει επίθεση, αφού συγκέντρωσε πάνω από 100.000 στρατιώτες γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Ερωτηθείς εάν έχει ένα μήνυμα για τους Ρώσους στρατιώτες, ο στρατηγός Syrskyi είπε στο Sky News:

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι έτοιμες.

»Είμαστε ικανοί και δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε ένα μέτρο ουκρανικής γης χωρίς μάχη».

«Είμαστε έτοιμοι και τους προειδοποιούμε: “Δεν θα είναι μια απλή βόλτα στο πάρκο”.

»Κάθε μέτρο αυτής της γης θα πλημμυρίσει από το αίμα [της άλλης πλευράς].

»Έχω εμπιστοσύνη στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

»Έχω εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις μας και στη νίκη μας».

Ο στρατηγός είπε ότι ο τρέχων αριθμός των ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα σύνορα της χώρας του είναι περίπου 120.000 στρατιώτες -αυξάνονται σε 140.000 αν συμπεριληφθούν το ναυτικό και η αεροπορία.

Ο πρόεδρος Πούτιν αρνήθηκε ότι σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αρνήθηκε παρομοίως οποιαδήποτε συμμετοχή σε επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014 μέχρι να προσαρτηθεί.

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, μη θέλοντας να πιαστούν ξανά στον ύπνο, προειδοποιούν εδώ και τρεις μήνες για το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν