Δείτε τον νέο σεληνιακό εκφορτωτή που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη

Δείτε τον νέο σεληνιακό εκφορτωτή που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη

Η αμερικανική εταιρεία εφαρμοσμένης επιστήμης και πληροφορικής Dynetics, αποκάλυψε ένα πλήρες μοντέλο του σεληνιακoύ εκφορτωτή που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη από το 2024, ως μέρος του προγράμματος Artemis.

Το μοντέλο, που έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το Apollo moon lander της NASA, προορίζεται για να παρέχει στους μηχανικούς μια εικόνα για το πώς θα αλληλεπιδρούν οι αστροναύτες μαζί του κατά τη διάρκεια πραγματικών αποστολών στη Σελήνη.

Όπως δείχνει το βίντεο, οι διαφορετικές μονάδες ελέγχου που θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για τον έλεγχο της προσγείωσης, είναι ουσιαστικά κομμάτια αφρού που έχουν κολληθεί στα εσωτερικά τοιχώματα του μοντέλου και τα οποία μπορούν εύκολα να μετακινηθούν.

«Ο ευέλικτος σχεδιασμός είναι εύκολα αναδιαμορφώσιμος κι επιτρέπει στην ομάδα της ενσωμάτωσης των ανθρώπινων συστημάτων (HSIνα αναθεωρεί και να παρέχει σχόλια σχετικά με τα αρχικά σχέδια και να παίρνει αποφάσεις ταχύτερα», αναφέρει η εταιρεία.

Η Dynetics υπόσχεται ότι ο επαναχρησιμοποιήσιμος  σεληνιακός εκφορτωτής θα είναι προσιτός και θα μειώσει δραματικά το κόστος της σεληνιακής εξερεύνησης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το σύστημα προσγείωσης έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μια μεγάλη ποικιλία ωφέλιμων φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των οικοτόπων, επιστημονικών πειραμάτων και των πεζοδρόμων.

Εκτός από την εταιρεία Dynetics, η Blue Origin έδωσε τον δικό της πρωτότυπο πλήρους κλίμακας του συστήματος προσγείωσης στο ανθρώπινο διαστημικό κέντρο της NASA τον Αύγουστο. Η SpaceX του Έλον Μασκ έχει σύμβαση με τη διαστημική υπηρεσία για να αναπτύξει ένα διαμορφωμένο Starship ικανό να προσγειωθεί στη Σελήνη.

ΠΗΓΗ: Futurism

www.ert.gr

Check Also

Ο πρώτος δακτύλιος που δημιουργεί φεγγάρια γύρω από έναν εξωγήινο κόσμο

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πρώτο δακτύλιο με τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλά φεγγάρια γύρω από έναν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *