Δίχως τέλος η επέλαση του καύσωνα: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για παρατεταμένο κύμα ζέστης

Δίχως τέλος η επέλαση του καύσωνα: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για παρατεταμένο κύμα ζέστης

Σε ρυθμό καύσωνα κινείται τα τελευταία 24ωρα η χώρα, με τον υδράργυρο να «αγγίζει» κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η εβδομάδα θα κυλήσει με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι μετεωρολόγοι. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι συνθήκες θα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, για το λόγο αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα μάλιστα

Σε ρυθμό καύσωνα κινείται τα τελευταία 24ωρα η χώρα, με τον υδράργυρο να «αγγίζει» κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η εβδομάδα θα κυλήσει με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι μετεωρολόγοι.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι συνθήκες θα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, για το λόγο αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα μάλιστα με την πρόγνωση του meteo, ο καιρός σήμερα θα είναι καυτός, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά ακόμη και τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώνταςσε τηλεοπτική εκπομπή, έκανε τη δική του πρόγνωση για τις υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με την οποία θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες.

«Η ζέστη που έρχεται θα είναι παρατεταμένη και θα φτάσει μέχρι τις 20-22 Ιουλίου. Για τουλάχιστον δέκα ημέρες και ακόμα. Δεν θα δούμε ακραίες τιμές, δηλαδή 43 και 44 βαθμούς Κελσίου. Θα δούμε αρκετά 40άρια και 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 37, 38, ίσως και 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι με αυξομειώσεις. Από αύριο θα αρχίσουν να υποχωρούν, αλλά τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε μελτέμια με εξάρσεις και υφέσεις. Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση αυτή λόγω των πυρκαγιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας αφού τόνισε την επικινδυνότητα της σημερινής ημέρας από άποψη πυρκαγιών σημείωσε στη συνέχεια για τον καιρό ότι η θερμοκρασία σήμερα θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, τους 38 στην Αθήνα, ενώ 40 βαθμούς θα έχουμε σε Κεντρική Μακεδονία και Κομοτηνή. «Η πιο δροσερή γωνιά της επικράτειας θα είναι οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι σε Πύργο, Αγρίνιο και Άρτα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς, τους 40 στην Κομοτηνή, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. «Από την Παρασκευή και μετά θα δούμε και στην Αττική 40 βαθμούς», κατέληξε.

 

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos