Δένδιας: Προτείνει τη Λάρισα για στρατηγείο επιχείρησης της Ερυθράς Θάλασσας

Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε ότι θα προτείνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη Λάρισα για στρατηγείο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δένδια: «Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για

Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε ότι θα προτείνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη Λάρισα για στρατηγείο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δένδια:

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ».

Με ελληνικό όνομα η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι

«Ασπίδες» (Αspides) θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει συζήτηση για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.

Πηγή

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos