Γ. Φίλης στην ΕΡΤ: Τα νέα δεδομένα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας από την κρίση στο Αφγανιστάν

Γ. Φίλης στην ΕΡΤ: Τα νέα δεδομένα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας από την κρίση στο Αφγανιστάν

Για τα νέα δεδομένα που φέρνει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας η κρίση στο Αφγανιστάν μίλησε στην ΕΡΤ ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Φίλης. «Κατά βάση η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να δώσει καμία εμπιστοσύνη στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, διότι κάθε στιγμή προσπαθεί να βρει οποιαδήποτε

Για τα νέα δεδομένα που φέρνει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας η κρίση στο Αφγανιστάν μίλησε στην ΕΡΤ ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Φίλης. «Κατά βάση η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να δώσει καμία εμπιστοσύνη στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, διότι κάθε στιγμή προσπαθεί να βρει οποιαδήποτε ευκαιρία υπάρξει για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα μας, γιατί αυτός είναι και ο βασικός του στόχος» σημείωσε ο κ. Φίλης.

Ο καθηγητής Γεωστρατηγικής τόνισε ότι «εάν δούμε στα σύνορά μας τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες Αφγανούς, αυτό θα είναι απολύτως σχεδιασμένο από τον κ. Ερντογάν», χρησιμοποιώντας κάποιους από τους 500.000 έως 800.000 Αφγανούς, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στην Τουρκία.

«Εάν ο κ. Ερντογάν θελήσει, μπορεί να μας δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα» είπε ο Γιώργος Φίλης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν