Γ. Σγουράκης – Ο Μίκης θα είναι αιώνιος και αθάνατος (ηχητικό)

Γ. Σγουράκης – Ο Μίκης θα είναι αιώνιος και αθάνατος (ηχητικό)

Για πτυχές της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε στην εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον Βασίλη Ταλαμαγκα, ο βιογράφος του μεγάλου συνθέτη, Γιώργος Σγουράκης. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το σχέδιο του Μίκη Θεοδωράκη, να δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο πολιτισμού, κοντά στον χώρο που θα ταφεί, στον Γαλατά Χανίων, το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Για πτυχές της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε στην εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον Βασίλη Ταλαμαγκα, ο βιογράφος του μεγάλου συνθέτη, Γιώργος Σγουράκης.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το σχέδιο του Μίκη Θεοδωράκη, να δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο πολιτισμού, κοντά στον χώρο που θα ταφεί, στον Γαλατά Χανίων, το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Γιώργος Σγουράκης - ΤΑ ΝΕΑ

Ο κ. Σγουράκης μίλησε για την πρόταση που είχε κάνει το 1982 στον κορυφαίο δημιουργό να προχωρήσει στην καταγραφή του βίου του, τονίζοντας ότι «το έργο του Μίκη είναι ατελείωτο, ασύλληπτο και θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης». «Ο Μίκης θα μείνει αιώνιος και αθάνατος», υπογράμμισε ο Γιώργος Σγουράκης, επισημαίνοντας την κοινή αποδοχή που είχε, γεγονός, που όπως είπε, φάνηκε από την αποτύπωση της είδησης του θανάτου του από το σύνολο των εφημερίδων όλων των αποχρώσεων.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σγουράκη στον Βασίλη Ταλαμάγκα:

 Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν