Γουινέα: Στους 23 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην Κονακρί

Γουινέα: Στους 23 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων   στην Κονακρί

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης και της πυρκαγιάς στην κυριότερη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων της Γουινέας αυξήθηκε από τους 18 στους 23 νεκρούς χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες νεαρών που απαιτούσαν να ξανανοίξουν τα πρατήρια καυσίμων. Η καταστροφή προκάλεσε «23 θανάτους», ενώ τραυμάτισε άλλους 241 ανθρώπους,

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης και της πυρκαγιάς στην κυριότερη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων της Γουινέας αυξήθηκε από τους 18 στους 23 νεκρούς χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες νεαρών που απαιτούσαν να ξανανοίξουν τα πρατήρια καυσίμων.

Η καταστροφή προκάλεσε «23 θανάτους», ενώ τραυμάτισε άλλους 241 ανθρώπους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση που αναγνώστηκε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς και πάνω από 212 τραυματίες στην έκρηξη και την πυρκαγιά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας Κονακρί.

Από τους 241 τραυματίες, 167 επέστρεψαν στα σπίτια τους και 74 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αριθμούς.

Υπήρξαν «πολλές» καταθέσεις για «μεγάλο αριθμό αγνοουμένων» μετά την καταστροφή και «διενεργούνται έρευνες» για να εξακριβωθεί η τύχη τους, πάντα κατά την ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών στην εξουσία στη Γουινέα, ο συνταγματάρχης Μαμαντί Ντουμπουγιά, κήρυξε το βράδυ προχθές Τετάρτη τριήμερο εθνικό πένθος, από χθες Πέμπτη.

Η έκρηξη και η πυρκαγιά άφησε πολλές οικογένειες άστεγες, προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές και παρέλυσε την οικονομία της χώρας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αποκαθίσταται ο εφοδιασμός με πετρέλαιο, όμως η διανομή καυσίμων δεν έχει ξαναρχίσει και η απαγόρευση της κίνησης βυτιοφόρων παραμένει σε ισχύ.

Νεαροί απέκλεισαν σημεία δρόμου που οδηγεί από προάστια της Κονακρί προς το κέντρο της πρωτεύουσας. Απαίτησαν να ανοίξουν ξανά τα πρατήρια που διαθέτουν κάθε τύπο καυσίμων. Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν και ξέσπασαν επεισόδια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos