Γερμανία: Συστήματα ανίχνευσης πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς, από το Ερευνητικό Κέντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (DFKI)

Γερμανία: Συστήματα ανίχνευσης πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς, από το Ερευνητικό Κέντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (DFKI)

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (DFKI) αναπτύσσει συστήματα για την ανίχνευση πλαστικών απορριμμάτων που επιπλέουν στους ωκεανούς. Σύμφωνα με το έργο «PlasticObs+», η τεχνολογία θα συνδεθεί με αεροπλάνα παρατήρησης για την παρακολούθηση των ωκεανών. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του DFKI είναι να εξοπλίσει τα αεροσκάφη επιτήρησης που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο με

ωεανοί

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (DFKI) αναπτύσσει συστήματα για την ανίχνευση πλαστικών απορριμμάτων που επιπλέουν στους ωκεανούς.

Σύμφωνα με το έργο «PlasticObs+», η τεχνολογία θα συνδεθεί με αεροπλάνα παρατήρησης για την παρακολούθηση των ωκεανών.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του DFKI είναι να εξοπλίσει τα αεροσκάφη επιτήρησης που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τεχνολογία αισθητήρων που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό θα βοηθήσει τη συνεχή και πλήρη απογραφή των πλαστικών απορριμμάτων για πρώτη φορά.

Το έργο, υπό την αιγίδα του ερευνητικού κέντρου, χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση με 1,9 εκατομμύρια ευρώ (2,03 δισεκατομμύρια δολάρια) για τρία χρόνια.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos