Ροή ειδήσεων

Γερμανία: «Επιστημονική φαντασία» το ποσοστό εμβολιασμού 90%, λένε οι συμβεβλημένοι με τα Ασφαλιστικά Ταμεία γιατροί

Στην επίτευξη του ποσοστού εμβολιασμών κατά του κορονοϊού 90% ως «επιστημονική φαντασία» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης των Συμβεβλημένων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία Ιατρών (KBV), Αντρέας Γκέσεν.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίτευξη ποσοστού εμβολιασμών 90% ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ», τόνισε σήμερα ο Γκάσεν σε διαδικτυακή εκπομπή του ιστοτόπου της εφημερίδας «Bild».

Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης και την «επίτευξη ποσοστού εμβολιασμών 85%, το οποίο αναφέρθηκε από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ως μη ρεαλιστικό».

Ακόμη, ως υψηλό ποσοστό εμβολιασμού θα χαρακτήριζε ο ίδιος «το ποσοστό πέραν του 70%. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα φτάσει σε ένα σημείο όπου θα συναντήσει ένα αόρατο τείχος είτε επειδή ορισμένοι πολίτες δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε επειδή αγνοούν τον κορονοϊό ή επειδή δεν εμπιστεύονται τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε σχετικά.

Ο Γκάσεν προέτρεψε πάντως να επικρατήσει ψυχραιμία στο σημείο αυτό: «Έχουμε τέσσερα εκατομμύρια αναρρώσαντες, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν στα δέκα εκατομμύρια.

Αποφασιστικής σημασίας είναι για μένα το ερώτημα εάν το τέταρτο κύμα θα είναι απλώς ένα κύμα κατά το οποίο θα καταγραφούν μεν κρούσματα κορονοϊού αλλά όχι και ασθενείς. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί κανείς να παρατηρεί πολύ ήρεμα την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων σε μερικές εβδομάδες», επισήμανε.

Πηγή: Bild / ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr


Πηγή

Check Also

ΟΗΕ: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κάλεσε ξένες δυνάμεις και Τουρκία να αποχωρήσουν από τη Λιβύη

Σε Υπουργική Διάσκεψη για την Λιβύη με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *