Γερμανία-Δημοσκόπηση: Μόνο το 17% των ερωτηθέντων πρόθυμοι να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους

Γερμανία-Δημοσκόπηση: Μόνο το 17% των ερωτηθέντων πρόθυμοι να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, για την εφημερίδα “Stern” μόνο το 17% των Γερμανών είναι πρόθυμοι να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης. Περίπου το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «απίθανο» ή «κατηγορηματικά αντίθετοι» να εγγραφούν και να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα, ενώ περίπου

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, για την εφημερίδα “Stern” μόνο το 17% των Γερμανών είναι πρόθυμοι να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης.

Περίπου το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «απίθανο» ή «κατηγορηματικά αντίθετοι» να εγγραφούν και να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα, ενώ περίπου το 19% είπε ότι «μάλλον» θα συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα κατά των δυνάμεων κατοχής.

Τα στοιχεία ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να δημιουργήσει δημόσια υποστήριξη για μια πιο φιλόδοξη ατζέντα αμυντικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς εγκατέλειψε τη μετρημένη αμυντική πολιτική της χώρας μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο προμηθειών για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Γερμανία χρειάζεται «περίπου πέντε έως οκτώ χρόνια» για να είναι ξανά «έτοιμη για μάχη» και να αποτρέψει απειλές κατά της Ευρώπης.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos