Γαλλική εταιρεία προσφέρει βόλτα στην άκρη του διαστήματος για 132.000 δολάρια

Γαλλική εταιρεία προσφέρει βόλτα στην άκρη του διαστήματος για 132.000 δολάρια

Μια γαλλική νεοφυής εταιρεία μπήκε και αυτή στην «κούρσα του διαστημικού τουρισμού». Η Zephalto ανακοίνωσε ότι από το 2025, θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι για «μόλις» 132.000 δολάρια. «Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και δουλέψαμε μαζί για την ιδέα του μπαλονιού», δήλωσε στο Bloomberg, ο ιδρυτής

63f0a3c473fa9d842ec6f3d9_Céleste gauche sans regu etoiles - ZEPHALTO LD-p-1600

Μια γαλλική νεοφυής εταιρεία μπήκε και αυτή στην «κούρσα του διαστημικού τουρισμού». Η Zephalto ανακοίνωσε ότι από το 2025, θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι για «μόλις» 132.000 δολάρια.

«Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και δουλέψαμε μαζί για την ιδέα του μπαλονιού», δήλωσε στο Bloomberg, ο ιδρυτής και αεροδιαστημικός μηχανικός της Zephalto, Vincent Farret d’Astiès.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία σχεδιάζει 60 πτήσεις τον χρόνο με 6 επιβάτες και δυο πιλότους σε κάθε πτήση. Οποιοσδήποτε είναι αρκετά υγιής ώστε να μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο μπορεί να επιβιβαστεί σε ένα μπαλόνι της εταιρείας, δήλωσε ο ιδρυτής.

(CNES)

Η εμπειρία στο πολυτελές αερόστατο της εταιρείας (ο σχεδιασμός του οποίου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί) δεν θα μοιάζει καθόλου με μια τυπική εμπορική πτήση. Τα μπαλόνια της Zephalto, τα οποία θα είναι γεμάτα με ήλιο ή υδρογόνο, θα αναχωρούν από τη Γαλλία και θα ανεβαίνουν στα 25 χιλιόμετρα στη στρατόσφαιρα μέσα σε μιάμιση ώρα. Μόλις θα φτάνουν στο μέγιστο υψόμετρο, το οποίο είναι τρεις φορές υψηλότερο από ό,τι για ένα εμπορικό αεροσκάφος, τα μπαλόνια θα παραμένουν εκεί για τρεις ώρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να δουν την καμπυλότητα της Γης. Η κάθοδος διαρκεί ακόμη μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης πτήσης οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτό φαγητό και κρασί.

«Επιλέξαμε τα 25 χιλιόμετρα γιατί είναι το υψόμετρο όπου βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την καμπυλότητα της Γης στη μπλε γραμμή. Βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, αλλά χωρίς την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας», δήλωσε ο Farret d’Astiès.

Η Zephalto έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πιλότους, αλλά καμία δεν έφτασε στο ύψος των 25 χιλιομέτρων. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει πτήσεις το 2025 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κράτηση για μια μελλοντική πτήση.

ΠΗΓΗ: Extreme Tech, Robb Report

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν