Γαλλία: Νέο ορολογικό τεστ προσδιορίζει τον βαθμό ανοσίας στην Covid-19

Γαλλία: Νέο ορολογικό τεστ προσδιορίζει τον βαθμό ανοσίας στην Covid-19

Οι εταιρείες Innobiochips και GD Biotech ανέπτυξαν ένα νέο ορολογικό διαγνωστικό τεστ που προσδιορίζει τον βαθμό ανοσίας ενός ασθενούς που έχει μολυνθεί από τη νόσο Covid-19.

Σε αντίθεση με τα μοριακά τεστ PCR, τα οποία ανιχνεύουν την παρουσία του ιού στον ασθενή, τα ορολογικά τεστ εντοπίζουν την παρουσία αντισωμάτων στο αίμα όταν ο οργανισμός αποκρίνεται σε μία συγκεκριμένη λοίμωξη. Το νέο τεστ CoViDiag, όπως ονομάζεται, δίνει μια πιο καθαρή εικόνα του βαθμού της ανοσίας ενός ασθενούς, σύμφωνα με τον Βιάνι Σουπλέ, διευθυντή ανάπτυξης στην εταιρεία Innobiochips,

Η Innobiochips ανέπτυξε το CoViDiag χάρη στο SirYus, ένα πλήρως αυτοματοποιημένο και σύνθετο διαγνωστικό εργαλείο που επιτρέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάγνωση πολλαπλών ανοσολογικών δοκιμασιών.

Οι επιστήμονες της εταιρείας εργάζονται πάνω σε πέντε είδη αντιγόνων που αποτελούν τον ιό, όπως και τα περισσότερα ορολογικά τεστ. «Δεν έχουν όλα τα αντισώματα που παράγει το σώμα μας την ίδια προστατευτική αξία», λέει ο Σουπλέ.

Η διασταύρωση των επιστημονικών δεδομένων που συλλέγονται, καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό του βαθμού ανοσίας. Μεσοπρόθεσμα, τα τεστ αυτά μπορούν να αποτελέσουν βασικά εργαλεία για επιδημιολογικές μελέτες γύρω από φυσικά ή τεχνητά εμβόλια. Μάλιστα, μια εκδοχή του τεστ είναι διαθέσιμη για τους ερευνητές στο διαδίκτυο.

Το CoViDiag κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Η τεχνολογία SirYus προσαρμόζεται σε διάφορα πλαστικά υποστρώματα και σε πολλούς καθιερωμένους σταθμούς εργασίας.

Το CoViDiag έλαβε στήριξη από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ, περίπου δέκα εβδομάδες, τονίζει ο Σουπλέ. Σήμερα, η εταιρεία δηλώνει ότι μπορεί να παράγει 25.000 τεστ την ημέρα.

Η εταιρεία Innobiochips ειδικεύεται στη μεταμόσχευση οργάνων δημιουργώντας εργαλεία για τον έλεγχο της συμβατότητας μεταξύ δωρητών και παραληπτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Ο πρώτος δακτύλιος που δημιουργεί φεγγάρια γύρω από έναν εξωγήινο κόσμο

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πρώτο δακτύλιο με τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλά φεγγάρια γύρω από έναν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *