Ροή ειδήσεων

Β. Παπαλόης στο Πρώτο: 5 φορές κάτω η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στη δωρεά οργάνων (audio)

Για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Μεταμοσχεύσεων, το οποίο εξήγγειλε προσφάτως ο πρωθυπουργός, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου, ο Βασίλειος Παπαλόης, διεθνούς φήμης ειδικός στις μεταμοσχεύσεις, που ανέλαβε συντονιστής – μαζί με τον Ηλία Μόσιαλο- της Διεθνούς επιτροπής.

Ο κ. Παπαλόης είναι καθηγητής χειρουργικής μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Imperial College και διευθυντής του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου Hammersmith του Λονδίνου και επίτιμος διδάκτωρ Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους, που καθιστούν απαραίτητη την αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ο κ. Παπαλόης υπογράμμισε  την πολύ χαμηλή θέση, που έχει η χώρα μας στην Ευρώπη, όσον αφορά στην δωρεά οργάνων – «5 φορές κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο»- και τόνισε ότι οι δυνατότητες της χώρας μας είναι πολύ μεγάλες αρκεί να κινηθούμε μεθοδικά και να ενημερώσουμε σωστά την κοινωνία. Ο διακεκριμένος γιατρός, αναφέρθηκε στην θετική υποδοχή του Εθνικού Σχεδίου κατά την ενημέρωση, που έγινε στο σύνολο του πολιτικού φάσματος και παρουσιάστηκε αισιόδοξος, ότι με την εφαρμογή του θα πλησιάσουμε με γοργούς ρυθμούς τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

 

www.ertnews.gr

Check Also

ΕΚ: Σταδιακή κατάργηση της χρήσης των ζώων στην έρευνα

Σχέδιο δράσης σε επίπεδο ΕΕ με φιλόδοξους και εφικτούς στόχους καθώς και χρονοδιαγράμματα για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *