Β. Νεμπένζια: Γιατί η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία για το ψήφισμα εκεχειρίας στη Γάζα

Β. Νεμπένζια: Γιατί η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία για το ψήφισμα εκεχειρίας στη Γάζα

O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, εξήγησε τους λόγους για τους οπαίους η χώρα του απείχε απο την ψηφοφορία της έγκρισης του αμερικανικού σχεδίου ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Γάζα. Ο Nebenzia εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη «σαφήνειας σχετικά με την επίσημη έγκριση του

O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, εξήγησε τους λόγους για τους οπαίους η χώρα του απείχε απο την ψηφοφορία της έγκρισης του αμερικανικού σχεδίου ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Γάζα.

Ο Nebenzia εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη «σαφήνειας σχετικά με την επίσημη έγκριση του Ισραήλ» αυτού του σχεδίου.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στις δηλώσεις του Ρώσου Αντιπροσώπου μεταδίδουν ότι δήλωσε πως «δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με την επίσημη έγκριση από το Ισραήλ όπως αναγράφεται στο ψήφισμα και υπάρχουν πολλές δηλώσεις από το Ισραήλ για παράταση του πολέμου μέχρι την πλήρη εξάλειψη της Χαμάς». Παράλληλα πρόσθεσε πως το Συμβούλιο δίνει απόλυτη εντολή και υποστηρίζει ένα σχέδιο του οποίου τις λεπτομέρειες δεν γνωρίζει.

Το κείμενο, το οποίο «χαιρετίζει» μια πρόταση εκεχειρίας που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου και καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς «να εφαρμόσουν πλήρως τους όρους χωρίς καθυστέρηση και προϋποθέσεις».

“Έχουμε πάντα θετική στάση απέναντι σε οποιεσδήποτε διπλωματικές προσπάθειες επί τόπου με στόχο μια συμφωνία, οι διαστάσεις της οποίας ταιριάζουν και στις δύο πλευρές. Ταυτόχρονα, έχουμε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος, στο οποίο Το Συμβούλιο χαιρετίζει μια συγκεκριμένη συμφωνία» παρατήρησε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν τις τελευταίες πινελιές στο έργο την Κυριακή μετά από έξι ημέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών του Συμβουλίου.

Το ψήφισμα πραγματεύεται τις λεπτομέρειες της πρότασης και αναφέρει ότι «εάν οι διαπραγματεύσεις διαρκέσουν περισσότερες από έξι εβδομάδες στην πρώτη φάση, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos