Βόρεια Κορέα: Παρέλαση εθνικής επετείου με στολές βιοχημικού πολέμου

Βόρεια Κορέα: Παρέλαση εθνικής επετείου με στολές βιοχημικού πολέμου

Με εμφανή την απουσία στρατηγικών όπλων και επίκεντρο τις δυνάμεις δημόσιας ασφάλειας έγινε ο εορτασμός της 73ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας ενώ «φανερά αδυνατισμένος και απροσδόκητα χαμηλών τόνων», παρουσιάστηκε από δυτικά μέσα ενημέρωσης ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν. Κανένας βαλλιστικός πύραυλος δεν εμφανίστηκε και ο Κιμ δεν εκφώνησε ομιλία,


Με εμφανή την απουσία στρατηγικών όπλων και επίκεντρο τις δυνάμεις δημόσιας ασφάλειας έγινε ο εορτασμός της 73ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας ενώ «φανερά αδυνατισμένος και απροσδόκητα χαμηλών τόνων», παρουσιάστηκε από δυτικά μέσα ενημέρωσης ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κανένας βαλλιστικός πύραυλος δεν εμφανίστηκε και ο Κιμ δεν εκφώνησε ομιλία, σε αντίθεση με τον περασμένο Οκτώβριο, που αναφέρθηκε στις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας και τους «αόρατους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους».

«Η παρέλαση φαίνεται να έχει σχεδιαστεί αυστηρά ως φεστιβάλ με στόχο την προώθηση της εθνικής ενότητας, καθώς ο Κιμ αντιμετωπίζει ίσως τη πιο δύσκολη στιγμή, συμπληρώνοντας μια δεκαετία στην εξουσία, με προφανές οικονομικό αδιέξοδο, διεθνή απομόνωση, επ ‘αόριστον κλειστά σύνορα λόγω κορονοϊού και διεθνείς κυρώσεις χωρίς τέλος.

«Δεν υπήρχαν πυρηνικά όπλα, το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί ως μήνυμα ότι η Πιονγιανγκ αφήνει περιθώρια ελιγμών για μελλοντικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα», είπαν δυτικοί αναλυτές.

Εν μέσω αδιεξόδου στη διπλωματία με τις ΗΠΑ, ο Κιμ και η ισχυρή αδελφή του, Κιμ Γιο-Γιονγκ, τόνισαν ότι η Βόρεια Κορέα θα ενισχύσει τις πυρηνικές της αποτρεπτικές και προληπτικές δυνατότητες, ενώ η Ουάσινγκτον καλείται να εγκαταλείψει τις «εχθρικές» πολιτικές της.

Πηγή:Guardian

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν