Βρυξέλλες: Στο τραπέζι πιο αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Βρυξέλλες: Στο τραπέζι πιο αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος με νέες δηλώσεις του εμφανίζεται ανοιχτός στη διπλωματία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να κλείνει το παράθυρο του διαλόγου και ετοιμάζεται να εγκρίνει περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Guardian στις Βρυξέλλες αναμένονται περισσότερες συζητήσεις για το ευρύτερο πακέτο κυρώσεων αυτή την εβδομάδα. Περαιτέρω κυρώσεις εναντίον

Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος με νέες δηλώσεις του εμφανίζεται ανοιχτός στη διπλωματία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να κλείνει το παράθυρο του διαλόγου και ετοιμάζεται να εγκρίνει περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Guardian στις Βρυξέλλες αναμένονται περισσότερες συζητήσεις για το ευρύτερο πακέτο κυρώσεων αυτή την εβδομάδα.

Περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ετοιμάζεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Guardian στις Βρυξέλλες: «Αναμένετε κάποιες περισσότερες συζητήσεις για το ευρύτερο πακέτο τρανταχτών κυρώσεων αργότερα αυτή την εβδομάδα», αναφέρει η Τζένιφερ Ράνκιν.

«Όλοι φαίνονται έτοιμοι για την επίσημη έγκριση των κυρώσεων της ΕΕ το μεσημέρι σήμερα, λέει ένας διπλωμάτης της ΕΕ.».

Το πακέτο ως τώρα.

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ ενέκριναν σήμερα ένα «πακέτο κυρώσεων ομόφωνα», σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες θα την «πονέσουν πολύ», μετά την απόφασή της να αναγνωρίσει τα αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

«Συμφωνήσαμε σε ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων ομόφωνα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των 27 στο Παρίσι.

Αυτές οι κυρώσεις, που πρέπει επίσης να υιοθετηθούν επισήμως προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, «θα πληγώσουν πολύ τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, επισημαίνοντας πως το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) θα στοχεύσουν κυρίως τους 351 Ρώσους βουλευτές της Δούμας, που υπερψήφισαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστικών εδαφών.

«Οι κυρώσεις θα στοχεύουν επίσης, 27 πρόσωπα και οντότητες, που συμβάλλουν στην υπονόμευση ή στο να απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η κυριαρχία της και η ανεξαρτησία της», είπε ακόμη ο Μπορέλ, αναφερόμενος σε «παράγοντες του τομέα της άμυνας, που διαδραματίζουν έναν ρόλο στην εισβολή εναντίον της χώρας», «εκείνους που εξαπέλυσαν εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της Ουκρανίας» και «τις τράπεζες που χρηματοδοτούν τους Ρώσους αξιωματούχους και άλλες επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη».

Η ΕΕ σκοπεύει, επιπλέον, να στοχοθετήσει «τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και εντέλει «την ικανότητα του ρωσικού κράτους και της κυβέρνησής του να έχουν πρόσβαση στην χρηματοπιστωτική αγορά μας και τις αγορές των ευρωπαϊκών πρωτευουσών για την αναχρηματοδότηση του χρέους του».

naftemporiki.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν