Βουλή: 2.303 οι αστυνομικοί που υπηρετούν άοπλοι

Βουλή: 2.303 οι αστυνομικοί που υπηρετούν άοπλοι

Στοιχεία για το ένστολο αστυνομικό προσωπικό που έχει κριθεί ως μη κατάλληλο να φέρει πυροβόλο όπλο παραθέτει σε έγγραφη απάντησή του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σε ερώτηση που είχε απευθύνει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητούσε να ενημερωθεί ποιος είναι ο αριθμός των

Στοιχεία για το ένστολο αστυνομικό προσωπικό που έχει κριθεί ως μη κατάλληλο να φέρει πυροβόλο όπλο παραθέτει σε έγγραφη απάντησή του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σε ερώτηση που είχε απευθύνει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητούσε να ενημερωθεί ποιος είναι ο αριθμός των αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούν αόπλως και ποιοι είναι οι επικρατέστεροι λόγοι που εκτελείται άοπλη υπηρεσία.

Όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, το ένστολο αστυνομικό προσωπικό που έχει κριθεί ως μη κατάλληλο να φέρει πυροβόλο όπλο, από τις Ειδικές Επιτροπές, ανέρχεται σε 543 ένστολους. Τα στοιχεία διαβιβάζονται ανά Αστυνομική Διεύθυνση.

Εξάλλου, το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και τελεί σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εκτελώντας υπηρεσία χωρίς να φέρει όπλο, ανέρχεται σε 1.760 ένστολους και τα στοιχεία διαβιβάζονται ανά Αστυνομική Διεύθυνση.

Αναφορικά με τους λόγους άοπλης υπηρεσίας, ο κ. Οικονόμου παραπέμπει στο ισχύον πλαίσιο για τις υγειονομικές επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΜΠΕPost Views:
3

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν