Βουλή: Πέρασε το νέο ασφαλιστικό – Ποια κόμματα το στήριξαν

Βουλή: Πέρασε το νέο ασφαλιστικό – Ποια κόμματα το στήριξαν

Νόμο του Κράτους αποτελεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καθώς υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία «ναι» είπαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, υπερψηφίστηκε από  158 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 141 βουλευτές σε σύνολο 299 βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν εξαπολύσει δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση

Νόμο του Κράτους αποτελεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καθώς υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία «ναι» είπαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, υπερψηφίστηκε από  158 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 141 βουλευτές σε σύνολο 299 βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν εξαπολύσει δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση για τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση «συνιστά ύβρη και εξυπηρετεί συμφέροντα. Πρόσθεσε πως όσο κι αν προσπαθήσει ο κ. Μητσοτάκης να κρύψει και να μασκαρέψει αυτήν την ολοφάνερη αλήθεια δεν θα έχει καμία πιθανότητα να αποφύγει το μοιραίο. Η πτώση του θα είναι μοιραία και απότομη και η πρόσκρουση με πάταγο». Εξ αυτού του λόγου δεσμεύτηκε πως την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «έκτρωμα» αυτό θα ξηλωθεί όπως επίσης το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το πτωχευτικό και οι ρυθμίσεις για την σφαγή των εισακτέων στα πανεπιστήμια.Post Views:
6

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν