Βίντεο: «Ρομποταξί» χωρίς οδηγό στους δρόμους του Πεκίνου

Βίντεο: «Ρομποταξί» χωρίς οδηγό στους δρόμους του Πεκίνου

«Ρομποταξί» χωρίς οδηγό άρχισαν να λειτουργούν στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, με τον τεχνολογικό γίγαντα Baidu να εγκαινιάζει τα οχήματα την Τρίτη. Τέτοια οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας εδώ και αρκετά χρόνια. Μέχρι τώρα στο Πεκίνο, ένας υπάλληλος κατείχε τη θέση του οδηγού για να αναλάβει το τιμόνι όταν χρειαζόταν. Οι επιβάτες μπορούν

«Ρομποταξί» χωρίς οδηγό άρχισαν να λειτουργούν στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, με τον τεχνολογικό γίγαντα Baidu να εγκαινιάζει τα οχήματα την Τρίτη.

Τέτοια οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας εδώ και αρκετά χρόνια. Μέχρι τώρα στο Πεκίνο, ένας υπάλληλος κατείχε τη θέση του οδηγού για να αναλάβει το τιμόνι όταν χρειαζόταν. Οι επιβάτες μπορούν να καλέσουν ένα ρομποτάξι χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο. Στη συνέχεια, τους παραλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο SUV γεμάτο ηλεκτρονικά, αισθητήρες και ένα περιστρεφόμενο ραντάρ στην οροφή.

Τα οχήματα περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή στα περίχωρα της πόλης. Μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως εάν παραστεί ανάγκη, δήλωσε η εταιρεία.

Οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί φορείς της Κίνας έχουν ξεκινήσει έργα αυτόνομων οχημάτων σε διάφορες πόλεις.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos