Βίντεο: Μεγάπτερη φάλαινα απελευθερώνεται από δίχτυα στην Αυστραλία

Βίντεο: Μεγάπτερη φάλαινα απελευθερώνεται από δίχτυα στην Αυστραλία

Μια μεγάπτερη φάλαινα απελευθερώθηκε από δίχτυ προστασίας από καρχαρίες στα ανοικτά της Χρυσής Ακτής της Αυστραλίας στις 6 Ιουνίου, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε το ίδρυμα Sea World. Η φάλαινα μήκους 10 μέτρων πιάστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της μετανάστευσης, κατά την οποία χιλιάδες θηλαστικά κολυμπούν βόρεια προς αναζήτηση θερμότερων υδάτων. Οι

Μια μεγάπτερη φάλαινα απελευθερώθηκε από δίχτυ προστασίας από καρχαρίες στα ανοικτά της Χρυσής Ακτής της Αυστραλίας στις 6 Ιουνίου, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε το ίδρυμα Sea World.

Η φάλαινα μήκους 10 μέτρων πιάστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της μετανάστευσης, κατά την οποία χιλιάδες θηλαστικά κολυμπούν βόρεια προς αναζήτηση θερμότερων υδάτων.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν διάφορα εργαλεία για να διασώσουν τη φάλαινα, η οποία φαινόταν ταλαιπωρημένη και έπαιρνε συχνά ανάσες από τον φυσητήρα της.

Περιβαλλοντικές ομάδες ζητούν εδώ και καιρό την απομάκρυνση των διχτυών κατά την περίοδο της μετανάστευσης. Ακόμη και αν οι φάλαινες απελευθερωθούν από τα δίχτυα, συχνά δεν επιβιώνουν από τη δοκιμασία λόγω του στρες που υφίστανται.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos