Βίντεο: Δύο μικρές λεοπαρδάλεις του χιονιού κάνουν το ντεμπούτο τους σε ζωολογικό κήπο στη Νέα Υόρκη

Βίντεο: Δύο μικρές λεοπαρδάλεις του χιονιού κάνουν το ντεμπούτο τους σε ζωολογικό κήπο στη Νέα Υόρκη

Δύο νεαρές λεοπαρδάλεις του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη. Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού ζουν στις υψηλότερες περιοχές της Κεντρικής Ασίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των “ευάλωτων” ειδών από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Με τη λευκή και γκρίζα γούνα τους, καθίστανται άπιαστες στη

Δύο νεαρές λεοπαρδάλεις του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού ζουν στις υψηλότερες περιοχές της Κεντρικής Ασίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των “ευάλωτων” ειδών από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Με τη λευκή και γκρίζα γούνα τους, καθίστανται άπιαστες στη φύση, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν ανάμεσα στο χιόνι και τους βράχους των φυσικών τους οικοτόπων. Έχουν επίσης φουντωτή ουρά και μεγάλα πέλματα που τις βοηθούν να αντιμετωπίζουν το κλίμα.

Τα μικρά, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, δεν έχουν ακόμη ονομαστεί, αλλά είναι οι απόγονοι των δύο λεοπαρδάλεων χιονιού που κατοικούν στον ζωολογικό κήπο.

Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ ήταν ο πρώτος ζωολογικός κήπος που εξέθεσε λεοπαρδάλεις του χιονιού το 1903. Έκτοτε, είχαν 80 γεννήσεις, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos