Αegean: Αύξηση 11% στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου

 

Ενοποιημένα έσοδα αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους εμφάνισε η Aegean στο εννεάμηνο, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 6%, σε 9,8 εκατ. επιβάτες. Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, στο δίκτυο εσωτερικού η Αegean και η Olympic Air μετέφεραν 4,5 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 5,3 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο όμιλος, κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους, παρουσίασε 7% αύξηση στα ενοποιημένα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, που ανήλθαν σε €416,3 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε €74,9 εκατ.

Με τη συμβολή του τρίτου τριμήνου, το αποτέλεσμα του εννεαμήνου διαμορφώνεται σε €819,9 εκατ. έσοδα και €51,2 εκατ. καθαρά κέρδη μετά από φόρους, μετριάζοντας την επίδραση του αδύναμου πρώτου εξαμήνου στα συνολικά αποτελέσματα χρήσης.

Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα υπήρξαν η ανάκαμψη στη ζήτηση από τον Ιούλιο, η θετική απόδοση των κύριων προορισμών εξωτερικού αλλά και αρκετών νέων που εγκαινιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου της Αθήνας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν σε €299 εκατ. στις 30.09.2016.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*