Αύξηση 8% στα κέρδη της Autohellas στο εννιάμηνο

 

Στα €24,9 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Autohellas στο εννιάμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 201,1 εκατ. ευρώ, έναντι 135,4 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 16%, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ, από 72 εκατ. ευρώ το 2015.

Τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με το περσινό έτος, δεδομένου ότι έχει προστεθεί η δραστηριότητα της εισαγωγής αυτοκινήτων SEAT (πρώην Τεχνοκάρ), καθώς και η δραστηριότητα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων (πρώην Βελμάρ).

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,5%, φτάνοντας τα 92,6 εκατ. ευρώ, με αύξηση τόσο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά και ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στις μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες, παρά τη γενική κάμψη της ζήτησης.

Σημαντικά ισχυρότερος ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης στις 7 πλέον χώρες του εξωτερικού, στον οποίο συνέβαλε και η προσθήκη της σημαντικής σε τουριστική ζήτηση αγορά της Κροατίας, με τον κύκλο εργασιών των μισθώσεων να φτάνει τα 29,1 εκατ. ευρώ και να παρουσιάζει άνοδο 20,2%.

Ο όμιλος κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2016 πραγματοποίησε αγορές 8.700 νέων αυτοκινήτων, τόσο για την ανανέωση όσο και για την επέκταση του στόλου κατά 4.650 αυτοκίνητα, φτάνοντας τα 35.500 αυτοκίνητα.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*