«Αφύλαχτη Διάβαση»: 10 γυναίκες – Η ιστορία της Σταυρούλας

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ

Με λένε Σταυρούλα, είμαι νοσοκόμα και είμαι 48 ετών. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω.

Με τον Μάριο είμαστε μαζί 28 χρόνια. Μέχρι χθες πίστευα ότι το πρόβλημα ήμουν εγώ.

Ο Μάριος στην αρχή τα έβαλε με τον αδελφό μου. Τον θεωρούσε επιδειξιομανή και φαφλατά και δεν ήθελε σχέσεις μαζί του. Μετά, τα έβαλε με τον πατέρα μου. Τον κατηγορούσε ότι δεν μας στήριξε οικονομικά όσο θα έπρεπε. Ως ηθικό αυτουργό όμως για όλα τα κακά που μας συνέβαιναν, θεωρούσε τη μάνα μου. «Είναι μια σκύλα», έλεγε συνέχεια.

Ο Μάριος δεν ήθελε κανέναν από τους δικούς μου από την αρχή. Και τους το έδειχνε με κάθε τρόπο. Ούτε την οικογένειά μου, ούτε τους φίλες μου, ούτε τους παλιούς συμμαθητές μου.

Ο Μάριος όμως δεν θέλει ούτε μένα. Κι αυτό επίσης το δείχνει σε κάθε ευκαιρία με κάθε δυνατό τρόπο. Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε τρίτους, με ταπεινώνει συνέχεια. Ηδονίζεται να με ξεφτιλίζει δημόσια. «Εσύ δεν ξέρεις τίποτα», «Αφού δεν καταλαβαίνεις, γιατί μιλάς;», «Είσαι ανόητη!», «Αυτά να πας να τα πεις στον πατερούλη σου», «Από πότε απέκτησες άποψη και θες να τη λες και δημόσια;».

Κάθε φορά που μου μιλάει έτσι μπροστά σε άλλους, θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν το αντέχω. Δεν θέλω να μου μιλάει έτσι. Δεν θέλω να μιλάει έτσι για τους δικούς μου ανθρώπους.

Ο Μάριος δεν παίρνει από λόγια. Ο Μάριος δεν θέλει να με ακούσει. Ο Μάριος, το μόνο που θέλει είναι να με ταπεινώνει.

Ακούστε τη μαρτυρία της Σταυρούλας, όπως τη διαβάζει η Τίτσα Δερνίκου (δημόσιος υπάλληλος):

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν