Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πτώση βράχων μετά από σφοδρές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πτώση βράχων μετά από σφοδρές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά

Στους 25 υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και στους οκτώ όσοι τραυματίστηκαν από την πτώση βράχων που προκλήθηκε την Κυριακή λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, στην επαρχία Νουριστάν, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών. «Εξαιτίας της πτώσης βράχων περίπου 25 συμπολίτες μας σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν», δήλωσε

Νουριστάν

Στους 25 υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και στους οκτώ όσοι τραυματίστηκαν από την πτώση βράχων που προκλήθηκε την Κυριακή λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, στην επαρχία Νουριστάν, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών.

«Εξαιτίας της πτώσης βράχων περίπου 25 συμπολίτες μας σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Τζανάν Σαγιέγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου σε βίντεο που εστάλη στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο AFP ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί.

«Χιονίζει ακόμη. Τα σωστικά συνεργεία είναι καθ’ οδόν και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί», εκτίμησε και ο Τζαμιουλάχ Χασίμι, επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης και Πολιτισμού της επαρχίας Νουριστάν.

Από την πτώση των βράχων υπέστη ζημιές το χωριό Νακρ στην κοιλάδα Τατίν. Σπίτια βρέθηκαν κάτω από βράχους και χιόνι με αποτέλεσμα περίπου είκοσι να έχουν καταστραφεί ή να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, εξήγησε ο Χασίμι.

Σημειώνεται ότι το Νουριστάν είναι μια επαρχία που συνορεύει με το Πακιστάν. Μεγάλο μέρος της επαρχίας καλύπτεται από δάση αλλά και από τα βουνά της οροσειράς Χίντου Κους.

Στον ορεινό βορρά του Αφγανιστάν σημειώνονται κάθε χρόνο χιονοστιβάδες ή κατολισθήσεις, οι οποίες αποδεικνύονται ακόμη πιο θανατηφόρες καθώς οι αρχές δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Αυτή τη χρονιά το χιόνι καθυστέρησε πολύ στο Αφγανιστάν, μια χώρα που είναι συνηθισμένη σε ιδιαίτερα σκληρούς χειμώνες στις ορεινές της περιοχές, μία ακόμη ένδειξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Στα μέσα Ιανουαρίου δεν είχαν σημειωθεί ακόμη χιονοπτώσεις στην Καμπούλ, καθυστέρηση τουλάχιστον ενάμισι μήνα σε σχέση με το κανονικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos