Αυτοσχέδια φωτιζόμενη μάσκα προστασίας δείχνει τις κινήσεις του στόματος

Αυτοσχέδια φωτιζόμενη μάσκα προστασίας δείχνει τις κινήσεις του στόματος

Αμερικανός game designer και προγραμματιστής, κατασκεύασε αυτοσχέδια προστατευτική μάσκα προσώπου που φωτίζεται ανάλογα με τον ήχο της φωνής του χρήστη.

Πρόκειται για τον Τάιλερ Γκλέιελ ο οποίος μάλιστα δημοσίευσε δωρεάν τον κώδικα στον λογαριασμό του στον Twitter, έτσι ώστε να μπορούν να την κατασκευάσουν όσοι ενδιαφέρονται.

Στο βίντεο, το οποίο έχει ήδη 1,6 εκατομμύρια προβολές, ο Γκλέιελ φοράει την μαύρη πάνινη μάσκα προσώπου η οποία έχει ενσωματωμένα 16 φώτα LED. Κάθε φορά που μιλάει ο χρήστης, τα φώτα μετακινούνται για να σχηματίσουν το σχήμα του στόματος ενώ μπορούν ακόμη και να σχηματίσουν ένα χαμόγελο.

«Τελείωσα την κατασκευή της μάσκας. Δεν υπάρχουν άλλα καλώδια. Δεν χρειάζεται να κουβαλάω τίποτα στην τσέπη μου. Βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια μπαταρία εννέα βολτ», λέει ο Γκλέιελ.

Ο προγραμματιστής μοιράστηκε τον κωδικό για την κατασκευή της μάσκας στο Github και τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής της, στο Medium.

Η αυτοσχέδια μάσκα έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα: τα ηλεκτρονικά μέρη αφαιρούνται και μπορούν να απολυμανθούν με υπεριώδεις ακτίνες, ενώ το ύφασμα μπορεί να πλυθεί.

Όμως, σύμφωνα με τον εφευρέτη της, η μάσκα δεν ενδείκνυται για παιδιά και η κατασκευή της απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω, καθώς απαιτεί κάποιες τεχνικές δεξιότητες, όπως διαπίστωσε ο συντάκτης τεχνολογίας του BBC Κρις Φοξ που προσπάθησε να την κατασκευάσει. «Το θεώρησα εύκολο. Πόσο λάθος έκανα!» σχολίασε. Τελικά τα κατάφερε, αλλά απέδειξε ότι σίγουρα δεν είναι ένα πρότζεκτ για αρχάριους.

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Ανησυχεί η μετάλλαξη “Δέλτα” – ” Αν δεν εμβολιαστείτε θα μολυνθείτε” λένε οι επιστήμονες

Ανησυχία προκαλεί το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό. Σύμφωνα με τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *