Αστροφυσικός Ελ. Βαρδουλάκη στην ΕΡΤ: Υπάρχουν πραγματικά σχέδια η ανθρωπότητα να εποικίσει άλλους πλανήτες

Αστροφυσικός Ελ. Βαρδουλάκη στην ΕΡΤ: Υπάρχουν πραγματικά σχέδια η ανθρωπότητα να εποικίσει άλλους πλανήτες

«Υπάρχουν πραγματικά σχέδια, η ανθρωπότητα θέλει να εποικίσει άλλους πλανήτες ή δορυφόρους και να βγει από τη «φούσκα» της Γης», δηλώνει στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ η αστροφυσικός Ελένη Βαρδουλάκη, επεξηγώντας πως υπάρχουν ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτές του Ίλον Μασκ που θέλει να κάνει αποικίες στον Άρη, αλλά και της NASA, της ESA και

«Υπάρχουν πραγματικά σχέδια, η ανθρωπότητα θέλει να εποικίσει άλλους πλανήτες ή δορυφόρους και να βγει από τη «φούσκα» της Γης», δηλώνει στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ η αστροφυσικός Ελένη Βαρδουλάκη, επεξηγώντας πως υπάρχουν ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτές του Ίλον Μασκ που θέλει να κάνει αποικίες στον Άρη, αλλά και της NASA, της ESA και άλλων διαστημικών εταιρειών οι οποίες έχουν προγράμματα με στόχο την εποίκιση αρχικά της Σελήνης – με την αποστολή Artemis – «σαν πρώτο βήμα για να μελετήσουμε πώς μπορεί ο άνθρωπος να επιβιώσει σε συνθήκες διαστήματος».

«Και μετά είναι η εποίκιση του Άρη», προσθέτει η κ. Βαρδουλάκη, σημειώνοντας ωστόσο πως πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, καθώς ο Άρης δεν έχει ατμόσφαιρα.

Ερωτώμενη τέλος για το αν, ως επιστήμονας, έχει περισσότερες ανησυχίες από εμάς για την εξέλιξη του σύμπαντος, η κ. Βαρδουλάκη τονίζει ότι η αστροφυσική δεν την φοβίζει, αλλά αντιθέτως της δίνει απαντήσεις για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν.

«Είναι η μελέτη του μεγαλύτερου οικοδομήματος που μας περιβάλλει. Το μόνο που θα με φόβιζε είναι αυτό που κάνουμε στη Γη, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Γιατί αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον 10-20 χρόνια, δεν υπάρχει άλλο σπίτι. Οπότε αν καταστρέψουμε τη Γη μας, τι θα γίνει;» διερωτάται η κ. Βαρδουλάκη.

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν