Απόρησαν και οι επιστήμονες για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Απόρησαν και οι επιστήμονες για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Τους πάντες αιφνιδίασε η απόφαση να κλείσει οριστικά το Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) ύστερα από το σοβαρό πρόβλημα στατικότητας που παρατηρήθηκε στα δύο στέγαστρα του Καλατράβα καθώς και στο ποδηλατοδρόμιο που προέκυψαν μετά από την έρευνα του ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμα και οι επιστήμονες ξαφνιάστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε και εκτελέστηκε χθες. Μάλιστα διακόπηκε

Τους πάντες αιφνιδίασε η απόφαση να κλείσει οριστικά το Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) ύστερα από το σοβαρό πρόβλημα στατικότητας που παρατηρήθηκε στα δύο στέγαστρα του Καλατράβα καθώς και στο ποδηλατοδρόμιο που προέκυψαν μετά από την έρευνα του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακόμα και οι επιστήμονες ξαφνιάστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε και εκτελέστηκε χθες. Μάλιστα διακόπηκε ακόμα και το πρωτάθλημα μπριτζ που είχε ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το «λουκέτο» προκύπτει πιθανότατα μετά την ελλιπή συντήρηση που παρατηρήθηκε.

«Το στέγαστρο προχώρησε πολύ γρήγορα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν και δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο προσωπικό. Είχαμε δει στο παρελθόν να πέφτουν κομμάτια των μεταλλικών κατασκευών. Η συντήρηση ενός τέτοιου έργου θα έπρεπε να είναι εντατική και συστηματική», αναφέρει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κτίρια αυτά έχουν έντονες ταλαντώσεις και τα υλικά τους αλλοιώνονται όσο περνούν τα χρόνια.

«Κάτι αντίστοιχο με τα πλοία που κόβονταν στη μέση και βούλιαζαν στο παρελθόν. Από τις εκατομμύρια φορές που ταλαντώνονται αυτές οι κατασκευές, το υλικό χάνει την αντοχή και την ελαστικότητά του και στο τέλος σπάει», εξηγεί.

Ο έμπειρος καθηγητής συνεχίζει τονίζοντας πως η διάβρωση των μεταλλικών κατασκευών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos