Αποχώρησε από την εθνική Ισπανίας ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Αποχώρησε από την εθνική Ισπανίας ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα (25/8) ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο 35χρονος γκαρντ αποτελεί την τρίτη αποχώρηση των «ρόχα», μετά τους αδερφούς Γκασόλ, οι οποίοι είχαν γνωστοποιήσει την αντίστοιχη απόφασή τους, μετά την ήττα της Ισπανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ (3/8). Ο Ροντρίγκεθ αποχωρεί από την

Την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα (25/8) ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο 35χρονος γκαρντ αποτελεί την τρίτη αποχώρηση των «ρόχα», μετά τους αδερφούς Γκασόλ, οι οποίοι είχαν γνωστοποιήσει την αντίστοιχη απόφασή τους, μετά την ήττα της Ισπανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ (3/8).

Ο Ροντρίγκεθ αποχωρεί από την εθνική Ισπανίας, μετά από 154 συμμετοχές συνολικά. Μέσα σε αυτές, έχει πανηγυρίσει επτά μετάλλια, αναφορικά με το επίπεδο ανδρών, ενώ έχει στην κατοχή του δύο Ολυμπιακά μετάλλια (ένα ασημένιο από τους Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και ένα χάλκινο από τους αντίστοιχους του Ρίο το 2016). Παράλληλα, με την εθνική Ισπανίας έχει κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2006 στην Ισπανία, όταν επικράτησαν της εθνικής Ελλάδας στον τελικό. Στο παλμαρέ του, ο Ισπανός γκαρντ μετράει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ (2015), ένα ασημένιο (2007) και δύο χάλκινα (2013, 2017).

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

 

 

 

Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν