Απομακρύνθηκε το 18ο επιβλαβές πλοίο από την Ελευσίνα από το 2022 έως τώρα

Απομακρύνθηκε το 18ο επιβλαβές πλοίο από την Ελευσίνα από το 2022 έως τώρα

«Σημαντικά ωφέλιμος χώρος του κρηπιδώματος στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας απελευθερώθηκε για τις ανάγκες φορτοεκφορτώσεων, μετά την οριστική απομάκρυνση επικίνδυνου-επιβλαβούς φορτηγού πλοίου», αναφέρει ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, που τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2020, με συνεχή δραστηριότητα έχει απομακρύνει 18 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια. Στην ανακοίνωσή του ο ΟΛΕ τονίζει πως: «Πρόκειται για

BARIS-1-2048x1362

«Σημαντικά ωφέλιμος χώρος του κρηπιδώματος στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας απελευθερώθηκε για τις ανάγκες φορτοεκφορτώσεων, μετά την οριστική απομάκρυνση επικίνδυνου-επιβλαβούς φορτηγού πλοίου», αναφέρει ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, που τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2020, με συνεχή δραστηριότητα έχει απομακρύνει 18 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΛΕ τονίζει πως: «Πρόκειται για το Φ/Γ “BARIS” (σημαίας Τόγκο, ΙΜΟ 8716019 ), το οποίο ήταν ελλιμενισμένο τα τελευταία 9 χρόνια στην ανατολική πλευρά της προβλήτας του εμπορικού λιμένα Ελευσίνας, καταλαμβάνοντας ωφέλιμο χώρο της λιμενικής υποδομής που προορίζεται για την εξυπηρέτηση φορτίων.

Το Φ/Γ “BARIS” είχε οδηγηθεί στην Ελευσίνα στις 18 Δεκεμβρίου 2014 μετά την κατάσχεση του από τις λιμενικές αρχές Ιεράπετρας Κρήτης και χαρακτηρίστηκε στην συνέχεια ως επικίνδυνο – επιβλαβές τον Ιούλιο του 2020.

Το πλοίο αποδεσμεύτηκε μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών και η πλοιοκτήτρια εταιρεία προχώρησε στην απομάκρυνση του από την θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Το Φ/Γ “BARIS” οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο στην Τουρκία για σκραπ.

Από την πλευρά του Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων από την περιοχή δικαιοδοσίας του στον κόλπο της Ελευσίνας, με στόχο την διασφάλιση της ακώλυτης ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Σχετικές ειδήσεις

Ελευσίνα: Απομάκρυνση ναυαγίων από τη νέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Αναβαθμίζεται το θαλάσσιο περιβάλλον στην Ελευσίνα

Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας: Μνημόνιο Συνεργασίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Απομακρύνθηκε το 12ο επικίνδυνο – επιβλαβές πλοίο από την Ελευσίνα

Απομακρύνθηκε το 11ο ναυάγιο – Μεγάλη επιχείρηση στην Ελευσίνα

Αποπαροπλίστηκαν 10 παροπλισμένα πλοία και αναχώρησαν από τον κόλπο της Ελευσίνας

Απομακρύνθηκε από την Ελευσίνα ο “Ελέφαντας”

Aπομάκρυνση επικίνδυνου και επιβλαβούς πλοίου από την Ελευσίνα

Απομάκρυνση ναυαγίων από την Ελευσίνα

Δράση καθαρισμού του βυθού και της χερσαίας ζώνης λιμένος Ελευσίνας

“Νεκροταφείο” βυθισμένων πλοίων η Ελευσίνα-Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού του βυθού (video)

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos