Ροή ειδήσεων

Απομακρύνθηκε επιβλαβές πλοίο από την Ελευσίνα

Απομακρύνθηκε επιβλαβές πλοίο από την Ελευσίνα

Από το Μάιο του 2014 που ελλιμενίστηκε στην Ελευσίνα, παρέμεινε εγκαταλελειμμένο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το πλοίο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ», που με την πάροδο των χρόνων αποτελούσε πηγή ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος και κινδύνων.

Είναι το δεύτερο κατά σειρά επικίνδυνο-επιβλαβές πλοίο που απομακρύνθηκε από την Ελευσίνα μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας: «Η μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσής του Φ/Γ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ» πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, κατόπιν σχετικής σύμβασης ανάθεσης που είχαν υπογράψει τον περασμένο Ιανουάριο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης και η εταιρεία Contralto Shiptrade Corp. που ανέλαβε να εκτελέσει το έργο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσής του Φ/Γ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ», τεχνικοί της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας αφαίρεσαν το αντιρρυπαντικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια δύο ρυμουλκά πλοία οδήγησαν το Φ/Γ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ» στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό διαλυτήριο της Τουρκίας. Παρόντες στην επιχείρηση ήταν εκπρόσωποι της εταιρείας Contralto Shiptrade Corp. και υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ».

Η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι: «θεωρεί άκρως σημαντικό το έργο της οριστικής απομάκρυνσης επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων για την αποσυμφόρηση του ήδη βεβαρημένου θαλάσσιου χώρου της Ελευσίνας ώστε να πάψει η περιοχή να αποτελεί “νεκροταφείο πλοίων” και βιομηχανικών αποβλήτων. Το προσεχές διάστημα πρόκειται να απομακρυνθούν από τον κόλπο της Ελευσίνας και άλλα επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια».

Φωτο: Ο.Λ.Ε. ΑΕ

Σχετική είδηση: Απομάκρυνση ναυαγίων από την Ελευσίνα

www.ert.gr

Check Also

Κορονοϊός: Πώς αντέδρασαν υγιείς και ανοσοκατασταλμένοι μετά τον εμβολιασμό τους

Σημαντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού και τη δημιουργία αντισωμάτων σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *