ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΔΗΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΔΗΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αναμένουν μια ισχυρή επάνοδο της πανδημίας της COVID-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και της Μ. Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με κάποιες χώρες να επανεξετάζουν τους κανόνες ταξιδιωτικών μετακινήσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε πάντως τις ΗΠΑ στο

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αναμένουν μια ισχυρή επάνοδο της πανδημίας της COVID-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και της Μ. Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με κάποιες χώρες να επανεξετάζουν τους κανόνες ταξιδιωτικών μετακινήσεων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε πάντως τις ΗΠΑ στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.
Η παραλλαγή Βήτα, μαζί με τις παραλλαγές Άλφα, Γάμμα και Δέλτα, είναι οι τέσσερις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Καταργήσαμε πρόσφατα όλα τα μέτρα φραγμών και, από την άλλη, θέτουμε σε καραντίνα τους Άγγλους και τους πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους της χώρας που επιστρέφουν από τη Γαλλία», τόνισε αναρωτώμενη η δρ Μάουντ Λεμόιν, ηπατολόγος στο νοσοκομείο Σεντ Μέρι στο Λονδίνο, θεωρώντας ότι οι αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης στέλνουν ένα «πολύ συγκεχυμένο μήνυμα στους ανθρώπους».
Η παραλλαγή Δέλτα κάνει τις κυβερνήσεις να φοβούνται μια νέα, με φρενήρεις ρυθμούς, εξάπλωση της πανδημίας που έχει ήδη σκοτώσει τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που μπορεί να οδηγήσει σε πισωγυρίσματα ενόψει του επερχόμενου χειμώνα . Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η ευρωπαϊκή υπηρεσία, που είναι αρμόδια για τις ασθένειες, προέβλεψε ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα καταγραφούν σχεδόν πενταπλάσια νέα κρούσματα σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου μήνα . Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων αναμένεται ότι θα αυξηθεί λιγότερο γρήγορα, σύμφωνα με το ECDC, χάρη κυρίως στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Όσοι πίστευαν ότι φθανουμε σε ένα τέλος μάλλον διαψεύστηκαν . Φαίνεται ότι τα επεισόδια θα είναι πολλά ακόμα.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν