Ροή ειδήσεων

Αποκλεισμός των κινέζικων εφαρμογών TikTok και WeChat στις ΗΠΑ – Τι απαγορεύεται

Αποκλεισμός των κινέζικων εφαρμογών TikTok και WeChat στις ΗΠΑ – Τι απαγορεύεται

Με διάταγμά του το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου απαγορεύει σε πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat και τη εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, απαγορεύονται οι ακόλουθες συναλλαγές:

  1. Οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας για τη διανομή ή τη συντήρηση των  εφαρμογών για  κινητά WeChat ή TikTok , συστατικό κώδικα ή ενημερώσεις εφαρμογών μέσω ενός διαδικτυακού καταστήματος εφαρμογών για κινητά στις ΗΠΑ.
  2. Οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών μέσω της  εφαρμογής WeChat για κινητά με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων ή την επεξεργασία πληρωμών εντός των ΗΠΑ

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, για το WeChat και από τις 12 Νοεμβρίου 2020, για το TikTok απαγορεύονται διαδικασίες για την βελτιστοποίηση και τη λειτουργία των εφαρμογών αυτών στις ΗΠΑ ( σύνδεση με το διαδίκτυο, μεταφορά δεδομένων).

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου δήλωσαν ότι δεν θα απαγορευθούν πρόσθετες τεχνικές συναλλαγές για το TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, γεγονός που δίνει στην εταιρία πρόσθετο χρόνο να δει εάν η ByteDance μπορεί να πετύχει συμφωνία για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. «Το βασικό TikTok θα παραμείνει άθικτο έως τις 12 Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο Fox Business Network.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι ενέργειες θα «προστατεύουν τους χρήστες στις ΗΠΑ αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές και μειώνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά τους».

Η Google δεν σχολίασε και η Apple αρνήθηκε να απαντήσει.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Τik Tok  δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη με την απόφαση.

Οι απαγορεύσεις αυτές έρχονται σε απάντηση μια σειράς εκτελεστικών διαταγμάτων που εξέδωσε ο Τραμπ στις 6 Αυγούστου που έδωσαν στο υπουργείο Εμπορίου 45 ημέρες για να αποφασίσει ποιες συναλλαγές να απαγορεύσει από τις εφαρμογές, τις οποίες ο ίδιος θεώρησε ότι αποτελούν απειλή στην εθνική ασφάλεια. Η προθεσμία αυτή λήγει την Κυριακή.

Το TikTok έχει 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ και είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των νεότερων σε ηλικία Αμερικανών.

Το WeChat έχει κατά μέσο 19 εκατ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας αναλύσεων Apptopia στις αρχές Αυγούστου.

www.ert.gr

Check Also

Οι «αληθινοί» Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ ο Αστερίας, εντοπίστηκαν από ωκεανογράφους στον Ατλαντικό

Οι αγαπημένοι των παιδιών ήρωες της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων “SpongeBob SquarePants“, φαίνεται να «εντοπίστηκαν» …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *