Ροή ειδήσεων

Αντιδήμαρχος Φαιστού στην ΕΡΤ: Ήμουν αρνητής της μάσκας και τιμωρήθηκα (video)

Αντιδήμαρχος Φαιστού στην ΕΡΤ: Ήμουν αρνητής της μάσκας και τιμωρήθηκα (video)

Την προσωπική του εμπειρία που τον έκανε από αρνητής της μάσκας να γίνει ένθερμος υποστηρικτής, περιέγραψε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Φαιστού, ο οποίος επί 40 μέρες ήταν θετικός στον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο με χαμηλό οξυγόνο.

«Ήμουν ένας από τους αρνητές της μάσκας και τιμωρήθηκα γι αυτό. Τώρα αν μου έλεγαν ότι θα κολλούσα, θα έμπαινα στο νοσοκομείο, θα κινδύνευε η ζωή μου, βεβαίως θα την έβαζα» αφηγείται ο Γιάννης Φασομυτάκης και προσθέτει «όταν το περάσεις βαριά είναι πολλές οι στιγμές που λες θα πεθάνω γιατί έχεις πολλές δύσπνοιες. Ο πνεύμονά σου είναι σαν να σκίζεται».

Σήμερα, εξοργίζεται όταν ακούει από κάποιους ότι δεν υπάρχει κορονοϊός ή ότι είναι μια απλή γριπούλα. Απευθύνει έκκληση στους αρνητές της μάσκας  να δουν σοβαρά το θέμα και να προτρέπουν οι ίδιοι τα παιδιά τους να φορούν μάσκες συνεχώς στο σχολείο, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Δηλαδή αν κάποιο παιδί κολλήσει έναν παππού και μια γιαγιά και πεθάνει, τι θα πει ο μπαμπάς; Μπράβο στο παιδί μου που κόλλησε τον παππού και τη γιαγιά και πέθανε από αυτό; Θα κάνεις ένα παιδί φονιά! Είναι βαρύ αυτό που λέω, το ξέρω όμως χάνεται μια ανθρώπινη ζωή. Γιατί για μια μάσκα; Αναρωτιέται.

Όσο για το τι του στοίχισε περισσότερο στο Νοσοκομείο αλλά και μέσα στο σπίτι που ήταν απομονωμένος, ήταν όπως λέει ο ίδιος  ότι ήρθαν τα παιδιά του και τα έβλεπε από το τζάμι.

Ο κ. Φασομυτάκης αισθάνθηκε να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον ιό. Ήταν κάτι που δεν περίμενε γιατί γυμναζόταν, δεν έπινε, δεν έκανε καταχρήσεις.

«Τον κόλλησα από κάποιους που είχαν πάει σε μια εκδήλωση» λέει στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όλοι στο δήμο Φαιστού τώρα δεν βγάζουν στιγμή τις μάσκες τους , παραδειγματίστηκαν από τον ίδιο.

«Να μην το περάσει κάνεις αυτό το πράγμα. Να μην το περάσουν ποτέ. Και με αυτή τη συνέντευξη μακάρι να βοηθήσουμε 10…20…100 άτομα να προσέξουν παραπάνω». Αυτό είναι  και το μήνυμά του προς όλους.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ert.gr

Check Also

Χρήστος Κυρατσούς: Η θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron φθάνει και στην Ε.Ε.

Ενδιαφέροντα και αισιόδοξα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη θεραπεία της Covid-19 έδωσε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *