Προβληματισμός και ανησυχία για τη νότιο Στερεά Ελλάδα και την βόρειο Πελοπόννησο, αλλά και την Αθήνα από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στον Κορινθιακό Κόλπο. Ειδικά η το τρίγωνο Λουτρακίου, Αλκυονίδων, Ξυλόκαστρου δίνει τις τελευταίες 24 ώρες με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σχεδόν κάθε ώρα έχουμε και μία σεισμική δόνηση. Ισχυρότερη αυτή
Προβληματισμός και ανησυχία για τη νότιο Στερεά Ελλάδα και την βόρειο Πελοπόννησο, αλλά και την Αθήνα από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στον Κορινθιακό Κόλπο.
Ειδικά η το τρίγωνο Λουτρακίου, Αλκυονίδων, Ξυλόκαστρου δίνει τις τελευταίες 24 ώρες με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σχεδόν κάθε ώρα έχουμε και μία σεισμική δόνηση.
Ισχυρότερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στις 08:42, στη θαλάσσια περιοχή 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Ξυλόκαστρου, αλλά αυτό δεν είναι το ζήτημα: Το ζήτημα είναι αν είναι προ-σεισμοί του, επερχόμενου μεγάλου σεισμού.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές. Προηγήθηκε ένας σεισμός 2,3 Ρίχτερ ακριβώς ένα λεπτό νωρίτερα και ακολούθησαν δύο μικρές δονήσεις, 1,8 και 2,1 Ρίχτερ το επόμενο διάστημα.
Όπως είναι φυσικό έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς ο Κορινθιακός είναι ένα ιδιαίτερο σημείο που ξυπνά τραγικές μνήμες.
Ο πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα επισημαίνει ότι το φαινόμενο είναι «υπό παρακολούθηση» και όλοι ελπίζουν να εκτονώνονται τα ρήγματα της περιοχής και να μην αποτελούν την προδικασία για έναν πολύ μεγαλύτερο σεισμό.
Ο σεισμός των Αλκυονίδων με τους 20 νεκρούς το 1981 των 6,7 Ρίχτερ και 6,4 εν συνεχεία, είχε καταστρέψει το Λουτράκι και ταρακούνησε την Αττική ενώ είχε διαλύσει πολλές περιοχές στο ενδιάμεσο.
Στο Αίγιο τον Ιούνιο 1995 τα 6,1 Ρίχτερ προκάλεσαν 26 νεκρούς.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε προσεισμούς πριν από ισχυρούς σεισμούς.
Αλλά είναι εξίσου επιρρεπής και στις σμηνοσειρές, δλδ. σειρές σεισμών, κατά κανόνα μικρών, που δεν καταλήγουν σε ισχυρό.