Ανεμβολίαστοι έφηβοι: Δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από την Covid-19

Ανεμβολίαστοι έφηβοι: Δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από την Covid-19

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τους εφήβους που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19. Σύμφωνα με στοιχεία από τις ΗΠΑ οι ανεμβολίαστοι νέοι αντιμετωπίζουν 10πλάσια πιθανότητα νοσηλείας σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Ραγδαία είναι στη χώρα μας η αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 12-17 ετών, καθώς έχουμε 20.000 νέες διαγνώσεις μέσα στον Αύγουστο.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τους εφήβους που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19. Σύμφωνα με στοιχεία από τις ΗΠΑ οι ανεμβολίαστοι νέοι αντιμετωπίζουν 10πλάσια πιθανότητα νοσηλείας σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί.

Ραγδαία είναι στη χώρα μας η αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 12-17 ετών, καθώς έχουμε 20.000 νέες διαγνώσεις μέσα στον Αύγουστο.

Συνολικά, 110.000 παιδιά 12-17 ετών έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου.

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της τρίτης δόσης εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα χορήγησης, καθώς στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους. Θα λάβουν sms υπενθύμισης μια μέρα πριν, στις 13/9.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν όσοι διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και οι άνω των 60 ετών που μπορούν να το κάνουν ακόμη και 8 μήνες μετά την 2η δόση.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν