Ανδρέας Βορύλλας: Υπεύθυνες οι Τράπεζες και τα Fund για την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια – Η λύση με τις συνιδιοκτησίες – Ο ρόλος της Golden Visa

Ανδρέας Βορύλλας: Υπεύθυνες οι Τράπεζες και τα Fund για την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια – Η λύση με τις συνιδιοκτησίες – Ο ρόλος της Golden Visa

Τις τράπεζες και τα Fund καταδεικνύει ως κύριους υπεύθυνους για την έλλειψη κατοικιών και τα υψηλά ενοίκια στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθήνας της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας. Ο Ανδρέας Βορύλλας, με δηλώσεις του στο Sportime, υπογράμμισε πως η βασική αιτία για την έλλειψη διαμερισμάτων προς ενοικίαση είναι ότι πολλά

Τις τράπεζες και τα Fund καταδεικνύει ως κύριους υπεύθυνους για την έλλειψη κατοικιών και τα υψηλά ενοίκια στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθήνας της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας.

Ο Ανδρέας Βορύλλας, με δηλώσεις του στο Sportime, υπογράμμισε πως η βασική αιτία για την έλλειψη διαμερισμάτων προς ενοικίαση είναι ότι πολλά από αυτά είναι «δεσμευμένα από τράπεζες ή funds τα οποία δεν προχωρούν σε μισθώσεις για διαφόρους λόγους».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βορύλλα, «χιλιάδες διαμερίσματα βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών και των funds» από τα χρόνια της κρίσης, και «μένουν κλειστά τιμωρώντας μας με αύξηση των ενοικίων μέσω της μειωμένης προσφοράς στέγης».

Ανδρέας Βορύλλας: Υπεύθυνες οι Τράπεζες και τα Fund για την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια

Ο Ανδρέας Βορύλλας πρότεινε την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, ώστε, όπως ανέφερε «αυτά τα ακίνητα των τραπεζών και των funds να βγούνε στην αγορά είτε προς πώληση ή ενοικίαση είτε μέσω εταιρειών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

Αναφορικά με τα κλειστά διαμερίσματα λόγω συνιδιοκτησίας ο Ανδρέας Βορύλλας πρότεινε να ορίζεται διαχειριστής κληρονομιάς αυτός που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο, μέχρι να επιλυθούν οι κληρονομικές διαφορές και τα έσοδα από τα ενοίκια να κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως σχετικά με το πρόγραμμα Golden Visa, μπορεί αυτό έφερε την χωρίς περιορισμούς κίνηση στην Ε.Ε. σε 31.000 ξένους επενδυτές και μέλη των οικογενειών τους, όμως συνέβαλε παράλληλα «στην εκρηκτική πορεία της τιμής των ακινήτων και την έλλειψη στέγης σε προσιτές τιμές για τους Έλληνες».

Ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, πρότεινε αύξηση του ορίου επενδύσεων για την χορήγηση της Golden Visa από 250 και 500 χιλ. ευρώ που είναι σήμερα σε 1 εκ. ευρώ ενώ έκανε λόγο για «αδικία του προγράμματος» καθώς τα αποτελέσματά του «δεν είναι ορατά και στην περιφέρεια».

«Από τα 6 δις ευρώ από την έναρξη του προγράμματος το 1 με 1,5 δις ευρώ έπρεπε να είχε επενδυθεί σε περιφέρειες με χαμηλότερη ανάπτυξη και μεγάλη μείωση πληθυσμού», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/andreas-vorillas-ipefthines-i-trapezes-ke-ta-fund-gia-tin-ellipsi-stegis-ke-ta-ipsila-enikia-i-lisi-me-tis-sinidioktisies-o-rolos-tis-golden-visa/

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos