Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία

Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία

  Ανδρέας Βορύλλας: Για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ακρίβεια της μετά και τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νίκης, σε δηλώσεις του στο Sportime. Ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πως «η ακρίβεια είναι εισαγόμενη» και πως οι έλεγχοι είναι υπέρ του δέοντος».

 

Ανδρέας Βορύλλας: Για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ακρίβεια της μετά και τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νίκης, σε δηλώσεις του στο Sportime.

Ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πως «η ακρίβεια είναι εισαγόμενη» και πως οι έλεγχοι είναι υπέρ του δέοντος». Σύμφωνα όμως με τον βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νίκης, η βασική αιτία για τις ανεξέλεγκτες τιμές των προϊόντων είναι η ίδια η κυβέρνηση που «δεν τόλμησε να βάλει με τις επιχειρήσεις τελικής πώλησης των προϊόντων και τις θυγατρικές τους», ούτε με τους « χονδρέμπορους που ενώ δίνουν εξευτελιστική τιμή στα παράγωγα, αισχροκερδούν στην πορεία προς το ράφι, απουσία ελέγχου».

«Η ΝΙΚΗ, εδώ και καιρό αλλά και ειδικά μετά την τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, επισημαίνει την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη τροφική αλυσίδα όπως και την ενέργεια, με συγκεκριμένες προτάσεις», υπογράμμισε ο Ανδρέας Βορύλλας.

«Απαιτείται διάκριση των βασικών προϊόντων διατροφής, όπως ψωμί, γάλα, λάδι, κρέας και σε όλα τα παιδικά είδη διατροφής». Επίσης είναι «αναγκαία η επέκταση του Market Pass και σε άλλα προϊόντα και τρόφιμα πρώτης διαλογής», ενώ χρειάζεται η «σύσταση διακομματικής επιτροπής με τα συναρμόδια υπουργεία, με περισσότερα παράγωγα και μεταφραστές για μία νέα πολιτική, τόσο στους πρωτογενείς όσο και στον δευτερογενή τομέα», τόνισε. .

Ο Ανδρέας Βορύλλας έκανε λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης τιμής πώλησης που ισούται με την εξίσωση του κόστους παραγωγής – μεταποίηση και μεταφορά και για απαλλαγή των Ελλήνων γεωργοκτηνοτρόφων από μονοπωλιακές δεσμεύσεις.

Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνική στρατηγικής για την ακρίβεια της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Βορύλλα, «πρέπει να υπάρξει στη χώρα μας μία σύγχρονη παραγωγή ανά γεωγραφική περιοχή, σύμφωνα με τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς αλλα και των εξαγωγών μας».

Σχετικά με τη μεταποίηση ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα καθετοποιημένο μοντέλο, όπου τα παράγωγα είναι και μερισματούχος σε μία επιχείρηση, αφού έτσι το προϊόν του θα λαμβάνει μεν υπεραξία αλλά η τιμή του είναι πολύ προσιτή στο καταναλωτικό κοινό.

«Πρέπει να επανεκκινήσει ο πρωτογενής τομέας, να γίνουν νέα σχήματα και το κράτος να βοηθήσει ενεργά», είπε ο Ανδρέας Βορύλλας ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για τη σπάταλη ούτε ένα ευρώ».

Με το φόντο την ανήποτη κατάταξη που συνέβη για σχεδόν δύο εβδομάδες στη Θεσσαλία, ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε πως «το μανάβικο και το κρεοπωλείο της Ελλάδας ήταν ο Θεσσαλικός κάμπος». χρειαστούν καιρό για να είναι πάλι λειτουργικά», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νίκης. «Ο Θεός να μας λυπηθεί, να μας συγχωρήσει και να βοηθήσει την πατρίδα μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/andreas-vorillas-anagki-ethnikis-stratigikis-gia-tin-pataxi-tis-akrivias-meta-ke-ti-vivliki-katastrofi-sti-thessalia/

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos