Ροή ειδήσεων

Αναλυτής μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA ζητά συγγνώμη από το λαό του Αφγανιστάν

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισαν την 20ετή “κατοχή” του Αφγανιστάν, ένας πρώην αναλυτής πληροφοριών του προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA, ζητά συγγνώμη από το λαό του Αφγανιστάν λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά “όχι μόνο από εμένα, αλλά και από την υπόλοιπη κοινωνία μας ως Αμερικανοί”.

Κατά τη διάρκεια των αποστολών στο Αφγανιστάν, ο Christopher Aaron λέει ότι μπόρεσε να δει «το ανθρώπινο κόστος, το κόστος των πόρων αυτών των πολέμων, καθώς και το γεγονός ότι η πολιτική της ρίψης “κατευθυνόμενων πυραύλων” σε άτομα από τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα δεν μας επέτρεψε πραγματικά να κερδίσουμε τον πόλεμο».

Μιλώντας επίσης με τον Eyal Press, ο οποίος αναφέρεται στο προφίλ του Aaron στο νέο του βιβλίο, “Dirty Work: Essential Jobs and the Hidden Toll of Inequality in America”, λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια στρατιωτική στρατηγική για τη διενέργεια επιθέσεων και πολέμων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη “στη σκιά: ότι δεν το βλέπεις, δεν το σκέφτεσαι, δεν το αισθάνεσαι”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του Christopher Aaron στην Amy Goodman:

A CIA drone analyst apologizes to the people of Afghanistan
Ο Τραμπ “ακύρωσε” τον κανόνα που απαιτεί από τις ΗΠΑ να αποκαλύψουν τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από επιθέσεις με drone: «Ντροπή»

Amy Goodman, Democracy Now, alternet.org


Πηγή

Check Also

Οι Ισπανοί άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε ποσοστό 84,5% – Το υπ. Υγείας φρενάρει την αγορά επιπλέον εμβολίων

Το 75% του συνολικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως στην Ισπανία. Το ποσοστό του πληθυσμού που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *