Ανακαλύφθηκε δεινόσαυρος με πρόσωπο κροκόδειλου και μέγεθος όσο ένα διώροφο λεωφορείο

Ανακαλύφθηκε δεινόσαυρος με πρόσωπο κροκόδειλου και μέγεθος όσο ένα διώροφο λεωφορείο

Τα υπολείμματα αυτού που μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος αρπακτικός δεινόσαυρος που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη έχουν ανακαλυφθεί στο Isle of Wight της Αγγλίας. Ο σπινόσαυρος “White Rock” έζησε κατά την Πρώιμη Κρητιδική εποχή, περίπου 125 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είχε μήκος πάνω από 10 μέτρα (33 πόδια) και ανήκε σε μια οικογένεια αρπακτικών δεινοσαύρων

Τα υπολείμματα αυτού που μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος αρπακτικός δεινόσαυρος που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη έχουν ανακαλυφθεί στο Isle of Wight της Αγγλίας.

Ο σπινόσαυρος “White Rock” έζησε κατά την Πρώιμη Κρητιδική εποχή, περίπου 125 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είχε μήκος πάνω από 10 μέτρα (33 πόδια) και ανήκε σε μια οικογένεια αρπακτικών δεινοσαύρων με δύο πόδια, με πρόσωπο κροκόδειλου.

«Ήταν ένα τεράστιο ζώο, που ξεπερνούσε τα 10 μέτρα σε μήκος (όσο ένα λονδρέζικο λεωφορείο) και πιθανώς είχε αρκετούς τόνους βάρος», είπε ο Δρ. Κρις Μπάρκερ από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. «Φαίνεται να αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους αρπακτικούς δεινόσαυρους που έχουν βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη — ίσως ακόμη και τον μεγαλύτερο που έχει γίνει γνωστός».

Ο «γίγαντας δολοφόνος» ήταν μέλος των πρώτων δεινοσαύρων που ήταν γνωστό ότι κολυμπούσαν, επομένως μπορεί να ήταν σε θέση να κυνηγούν στο νερό καθώς και στην ξηρά.

Τα απολιθωμένα υπολείμματα (σπόνδυλοι της λεκάνης και της ουράς) ανακτήθηκαν από τον σχηματισμό Vectis στο Isle of Wight της Αγγλίας.

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν